Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Cacao Barry – choklad i världsklass
Cacao Barry producerar choklad av absolut högsta kvalitet. Chokladen är i nivå med välkända chokladtillverkare som Valrhona och Callebaut. Cacao Barrys choklad är perfekt för bakning, desserter, överdrag och hemgjord choklad.
Visar 1–20 av 38 resultat
Visar 1–20 av 38 resultat
Cacao Barry och Callebaut
Många jämför Cacao Barry och Callebaut – och det finns faktiskt en bra anledning till det. Det är samma företag som står bakom båda chokladsorterna. Företaget heter Barry Callebaut och har ett antal olika chokladsorter, varav två är Callebaut och Cacao Barry. Barry Callebaut producerar ¼ av världens choklad och måste sägas vara några av de skickligaste på marknaden. Därför är vi på Bakboden glada att kunna erbjuda dig ett stort urval av både Cacao Barry och Callebaut choklad.
Om du är van vid Callebaut och vill prova en annan utsökt kvalitetschoklad kan du tryggt köpa choklad från Cacao Barry. Det är samma höga kvalitet som du känner till från Callebaut, men med andra spännande smaker. Cacao Barry använder några av de bästa kakaobönorna i världen för att producera sin choklad, och vi lovar att du inte kommer att bli besviken!
Cacao Barry choklad
På Bakboden har vi ett stort urval av choklad från Cacao Barry. Chokladen kommer i små chokladknappar och är därför lätt att arbeta med och dosera. De är perfekta små chokladbitar för chokladkakor eller chocolate chip cookies. Chokladen behöver inte heller hackas när den tempereras, vilket sparar tid i köket.
Choklad från Cacao Barry
Många chokladtillverkare skapar idag nya och spännande smaker. Callebaut har blivit särskilt populärt för sin Gold-choklad och det senaste tillskottet, Ruby-choklad. Valrhona har också utvecklat smakrika smaker på sin choklad, där vi särskilt kan lyfta fram deras choklad med smak av passionsfrukt.
Cacao Barry skiljer sig från annan kvalitetschoklad genom att fokusera på att fullända de välkända chokladsorterna som mörk choklad och mjölkchoklad. Det är därför du kan hitta många olika smaker av dessa typer av choklad. Cacao Barry tillverkar sin choklad av de bästa kakaobönorna och du kan hitta choklad gjord på kakaobönor från Ecuador, Tanzania, Venezuela och Ghana. Detta ger dig ett brett utbud av utsökt choklad av hög kvalitet med olika smaknyanser.
Om du är osäker på vilken typ av choklad du ska välja kan du titta närmare på varje chokladtyp. Där har vi specificerat vad varje typ av choklad har smaknoter av, och vi skriver också vilka smaker som passar att kombineras med chokladen.
När du klickar på en av chokladtyperna hittar du också ett diagram som visar hur flytande chokladen är. Det är viktigt att ta hänsyn till hur flytande eller fast chokladen är, eftersom det spelar roll när man arbetar med chokladen.
Det är till exempel en fördel om chokladen är mycket flytande om den ska användas som överdrag. Men oavsett om du använder chokladen till mousse, bakverk, glass eller desserter är chokladens konsistens viktig. Använd därför diagrammet som en riktlinje för vad chokladsorten lämpar sig för.
Cacao Barrys historia
Cacao Barry skapades av Charles Barry, som reste till Afrika 1842 för att hitta de bästa kakaobönorna i världen. Cacao Barry är populärt bland dessertkockar och chokladmakare, och varumärket är känt för sin höga kvalitet. Cacao Barry har ett franskt ursprung, och varumärket är särskilt känt för att göra en chokladkaka som franska bagare använder för att göra chokladcroissanter. Med tiden och den långa erfarenheten har Cacao Barry fulländat sitt recept.