Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 800,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord

Godis och söta saker

Gör dina egna sötsaker och godisar
Det är förvånansvärt enkelt och roligt att göra egna godis – i din favoritsmak. Att göra godis är en rolig och trevlig aktivitet för hela familjen. Om du vill bli riktigt nördig med vackra färger, smaker och avancerade mönster har vi också specialutrustning för dig.

Du kan enkelt göra vackra, krispiga och läckra godis till semestrar och fester – eller bara för lördagsnöje. Självklart kan utrustningen för godistillverkning också användas för att göra andra söta godsaker som t.ex. vingummi, lakrits och karameller.

Startpaket till godis i storlekarna S, M L och lyx
Vi har gjort det extra enkelt för dig och satt ihop startpaket för godis i flera olika storlekar för att matcha din ambitionsnivå. I ett litet kit får du grundutrustningen med färg och aromer för en typ av godis – och naturligtvis vårt enkla grundrecept. Större startkit kommer med fler färger och smaker och ytterligare utrustning för att ge dina hemgjorda godis en professionell touch. Se de enskilda förpackningarna för exakt innehåll.

Oavsett om du köper ett litet eller stort godispaket är våra godismattor i silikon av solid och stark värmebeständig kvalitet och inte någon tunn vävnad. De riktiga godismattorna står stadigt på bordet och är mycket enklare och säkrare att arbeta med.

För alla uppsättningar måste du köpa ditt eget socker. Du behöver också vatten och vid behov neutral olja samt vanliga köksredskap.
Verktyg för godistillverkning
Föredrar du att sätta ihop ditt eget kit? Eller behöver du bara en ny form och ett par handskar och en lite större matta? Det finns mycket som lockar och du hittar sockertermometrar, värmebeständiga godismattor och godishandskar, vackra formar, spatlar samt pipetter. Vi har också godisförpackningar och godispåsar så att du kan slå in dina godis på ett professionellt sätt – perfekt som present till gästerna på barnkalas, konfirmationer eller andra festligheter.
Silikonformar för vackra sötsaker
Våra silikonformar för godis och andra söta godsaker gör det enkelt att skapa vackra godsaker. Formarna kan också användas för vinägretter, choklad och många andra sötsaker. Silikonet är lätt att få ut godiset ur och lätt att rengöra. Den tål även höga temperaturer.
Smak, färg och ingredienser för godistillverkning
Våra flytande färg- och aromämnen är extra koncentrerade och passar för färgning och smaksättning av många typer av godis, glasyr och frosting, kakdeg och kex, glass och konfektyr, inklusive choklad. Du kan också använda färgen för airbrushning. Om du använder färg och arom till många vackra skapelser i köket har vi även storlekarna XL och XXL. På så sätt är du säker på att inte få slut på dem.

Färgerna är smakneutrala och lätta att dosera exakt. Våra aromer och smakessenser smakar som det står på flaskan och är avsedda för professionellt bruk. Därför är de extra intensiva. Vi rekommenderar att du doserar med en pipett för att få rätt smakintensitet.
Våra bästa tips för hemmagjort godis
I princip är det väldigt enkelt att göra godis – följ bara några enkla regler så är du säker på att få ett fantastiskt resultat varje gång.

Först och främst ska du se till att godismassan är riktigt varm! Om du måste hantera massan medan den fortfarande är varm, är ett par termosnurrhandskar absolut nödvändiga för att undvika att du bränner dig. Bär handskarna med ett par engångshandskar av livsmedelskvalitet under.

Om barn är inblandade är det viktigt att förklara för dem hur het sockermassan är och lära dem att vara försiktiga. Ställ alltid grytorna på ett stabilt underlag och ha en tallrik eller liknande redo att ställa skedar, termometrar och annan het utrustning på. Se till att det finns utrustning för alla som behöver hjälpa till. Kom överens om vem som gör vad så att ni inte kommer i vägen för varandra och riskerar att någon bränner sig på den heta sockermassan.

Se till att ha gott om tid när du gör godis för första gången eller när du experimenterar med nya tekniker.
Läs alltid receptet noggrant innan du börjar.
Gör klart gott om utrymme att arbeta på och lägg ut verktyg och redskap så att de är organiserade och lätta att komma åt.
Mät alla ingredienser noggrant och ha dem redo.
Undvik att röra om i sockerblandningen medan den kokar - det förhindrar att godiset blir kornigt.
Håll noga koll på temperaturen - det är avgörande för att godiset ska få rätt konsistens och undvika att brännas.
Häll sockerblandningen på silikonmattan och tillsätt färgen först.
Bearbeta blandningen med spatlar tills färgen är jämn.
När blandningen är fastare kan du tillsätta aromer - annars avdunstar de för snabbt.
Knåda blandningen med spatlarna. Blandningen kommer att svalna medan du knådar. Kom ihåg att du behöver tid för att forma godiset.
Rulla ut blandningen till stänger och skär ut godiset med en sax eller fördela blandningen i formar.
Om du gör motivstänger måste stängerna hackas och inte skäras – annars kan du inte se motivet. Använd en kniv.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.
product categoryy