Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Vi på bakboden.se har ett stort urval av bakformar i silikon, metall och papper. Silikonformarna släpper lätt ifrån sig degen utan att smöras allt för mycket. Metallformarna är betydligt mer formstabila och skapar ofta ett skarpare resultat. Här hittar du också bakringar och dessertringar där du själv kan anpassa bakverkets storlek. Du hittar också muffinsformar i papp och folie i många fina färger och mönster. Vi har ett brett urval av mönsterformer så som Barbie, 3D-bakformar, kakslott, bokbakformar och mycket mer – Du hittar allt under specialformar. Vi har också metallbakformar till tal och bokstäver för den som vill ha den fullständigt professionella födelsedags- eller jubileumskakan. I dne här kategorin hittar bakringar, dessertringar och muffinsformar. Vi har också ett brett urval av speciella formar så som Barbie, 3D bakformar, kakslott, bokbakformar och och mycket mer.
För att få ett perfekt resultat behöver du en bakform av hög kvalitet. Därför väljer bakboden.se ut bakformar av professionell kvalitet. Våra bakformar från Silikomart, Wilton, Städter och Tescoma är av högsta professionella kvalitet, så att du kan baka spännande och fina kakor med ett bra resultat. Alla fabrikanterna har fingret på pulsen när det gäller trender i kakvärlden, så du kan alltid få de senaste formarna och bli inspirerad till nya och imponerande kreationer.
Bra bakformar ser till att dina kakor och bakverk gräddas jämnt och att de lossnar när kakan är klar.
Här hittar du söta, skojiga och coola figurbakformar och 3D-formar. Vi har också siffror och bokstäver, så att du kan baka en personlig tårta. Du hittar våra siffer- och bokstavsformar under metallformar.
Figurformarna är perfekta för födelsedagar, temafester och när du vill skapa ett särskilt imponerande mästerverk. Formarna kan också användas till andra bakverk och desserter. Vi har 3D- och figurformar i både silikon och metall.
Klassiska kakformar och springformar är oumbärliga i köket. Här hittar du både klassiska formar för kakor, pajer och vardagsmatlagning och formsatser för stora och imponerande konstverk.
På bakboden.se hittar du både silikon- och metallformar. Metallformarna håller för både fast och tung deg, till exempel bröddeg, medan silikonformarna är lättare att få ut bakverken ur. Silikonformar behöver inte heller smöras innan de bakas. De flesta metallformar måste smöras för att förhindra att bakverken fastnar.
Du kan också få fler roliga och mer okonventionella former med silikonformar, just för att de kan "vridas" av dina bakverk och skapa mjuka och organiska former. Metallformar kan å andra sidan ge något skarpare former om du vill ha raka och släta kanter.
Pappersformar eller muffinsformar för bakning kan användas för söta muffins, men också för små bröd och liknande. Praktiskt för picknick och lunchpaket, eller om du är på språng någon annanstans. På bakboden.se hittar du pappers- och folieformar i många färger och mönster för baby-, barnkalas och vuxenfester, men också för högtider som jul och Halloween. Vi har både lyxiga muffinsformar och större rabtaterade förpackningar samt formar till jumbo-muffins.
Om du använder bakplåtspapper i kakformen är det viktigt att lägga pappret jämnt så att kakan inte får för många veck och rynkor – det gör det lättare att dekorera den efteråt, oavsett om du använder glasyr, grädde eller överdrag.
Smörj formen med lite fett så att pappret kan klibba sig fast.
För fyrkantiga formar klipper du ut två pappersbitar – en för långsidan och en för kortsidan. Korsa dem så att du får en fin rak kant.
För springformar, klä botten med papper och stäng formen runt pappret så att den sitter jämnt. Klipp eventuellt en remsa bakplåtspapper till sidans höjd + några centimeter och klistra fast den.
Formar som är formade i olika figurer är svåra att täcka med papper. Om formen har en platt botten kan du rita en mall runt den på bakplåtspappret och klippa ut den. Se annars till att alla vrår är väl smorda så att kakan lätt lossnar.
Smörj icke-stickformar med flytande fett, strö över mjöl och häll ut överflödigt mjöl. Låt bakelsen svalna helt innan du tar ut den ur formen.
Fyll formen till hälften med smet, knacka lätt mot bordet, fyll resten och knacka mot bordet igen. Detta är det bästa sättet att undvika luftbubblor och att få in degen i varje vrå i formen.
Fyll ¾ av formen med deg som utgångspunkt – mer om du vill ha en topp (var försiktig så att den inte rinner över under gräddningen) och lite mindre om du vill ha en plattare tårta.
- inte bara kakor! Du kan också göra roliga och spännande bröd, desserter o.s.v. i dem. Tänk dock på att om du försöker dig på moussé och andra mjuka konsistenser måste fasta formar smöras ordentligt / eventuellt täckas med plastfolie så att du kan få ut din dessert igen utan att den förlorar sin form. Om du använder plastfolie ska formen endast värmas upp om filmen är värmebeständig. Silikonformar är generellt sett lättare att få ut mjuka mousser, geléer etc. ur. Om du använder en fast form för mjuk mousse behöver den en tur i frysen för att komma ut på ett säkert sätt.
Om du vill göra riktigt enkla bullar utan att behöva stå och rulla kan du använda muffinsformar att baka i. Det är speciellt bra om ditt recept ger en lite tunn deg som kan vara svår att forma.