Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 800,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord

Kakaopulver

Kakaopulver är en viktig ingrediens i många typer av kakor och desserter. Kakaopulver är lite som en liten mirakelingrediens, som med sin djupa, rika chokladsmak gör enorm skillnad i en mängd olika kakor, som brownies, chokladmuffins, chokladrullader, tiramisu och många andra kakor. Det är en mångsidig ingrediens som ger djup och läckerhet till många olika typer av bakverk. Men kakaopulver kan inte bara användas till kakor och desserter utan även till hemlagad varm choklad, smoothies, mousse, pudding, pannkakor eller som strössel och dekoration på till exempel glass eller i kaffe. Det finns så många kreativa sätt att använda kakaopulver i både matlagning och bakning. Därför hittar du ett stort urval av kvalitetskakaopulver hos BakBoden.

Visar alla 12 resultat

Visar alla 12 resultat

Var kommer kakaopulver ifrån?

Kakao kommer från fröna (kakaobönorna) från kakaoträden i de tropiska skogarna i Sydamerika. När frukterna är mogna skördas de och bönorna tas ut för att jäsa. Det är här som bönorna utvecklar sin karaktäristiska chokladsmak som vi känner och älskar och använder i en mängd olika kakor och desserter. Efter jäsningen rostas bönorna och torkas och knäcks för att avslöja insidan, som kallas kakaonibs. För att göra kakaopulver, sådant som vi säljer här på BakBoden, så pressas denna kakaomassa för att få bort det mesta av kakaosmöret och det som blir kvar mals ner till det fina och väldoftande kakaopulver vi känner från köket. Detta är 100 % ren kakao, som är osötad och utan tillsatt socker. Allt du får är 100 % ren, läcker kakaosmak.

Lite kakaopulver i en smoothie, strödd över glass eller annan efterrätt kan helt förändra smaken. Men kakaopulver smakar inte bara gott – det är faktiskt också hälsosamt och innehåller många nyttiga, hälsofrämjande näringsämnen. Kakaopulver innehåller många hälsosamma antioxidanter, omega-fettsyror, mineraler och vitaminer som många tror har positiva egenskaper på både vårt humör och välbefinnande. Vi på BakBoden är i alla fall glada när vi tillsätter kakaopulver till kakor eller desserter, så jag undrar om det ligger något i det.

Kakaopulvers magi – mer än bara tårta

I många av våra mest älskade kakor och tårtor är kakaopulver en av huvudingredienserna. Det gäller inte bara de klassiska chokladkakorna, utan även brownies, chokladmuffins, sachertårta och många fler. I dessa kakor är kakaopulver som en trollstav som ger smak och djup till kakorna.

Men kakaopulver kan användas till långt mer än "bara" chokladkakor.

Hemlagad varm kakao

Föreställ dig en kall vinter- eller höstdag. Här finns inget bättre än en kopp hemgjord varm choklad för att värma både kropp och själ.

Varm mjölk med lite socker tillsatt, kanske lite vaniljpulver och såklart kakaopulver och så har du den perfekta drinken för en mysig stund inomhus.

Till din frukost

Kakaopulver kan också användas som strössel till frukost. Du kan till exempel strö lite kakaopulver över dina havregryn – antingen istället för socker eller som tillskott. Eller över din granola eller din yoghurt.

Du kan också göra hemgjorda pannkakor, där du tillsätter kakaopulvret i din pannkakssmet för att göra läckra chokladpannkakor.

Föredrar du en lättsam och nyttig smoothie eller proteinshake till frukost kan kakaopulver även användas här för att ge en härlig chokladsmak.

Kakaopulver som topping eller dekoration

Kakaopulver är också en självklar topping för att dekorera desserter eller kakor eller i en kopp varm cappuccino. Här ger kakaopulvret en fin presentation och extra smak.

Kort sagt, kakaopulver har en mängd användningsområden – bara fantasin sätter gränser.

100 % rent kakaopulver av hög kvalitet

Kakaopulvret från BakBoden är osötat och utan tillsatt socker, så du får den rena, kraftfulla smaken av kakao. Det låter dig även söta kakaopulvret själv om du vill kompensera för den lite mer bittra smaken som 100% rent kakaopulver har. När du sötar vårt kakaopulver får du en mjuk och rund smak, men utan att förstöra kakaopulvrets fina toner av äkta kakao.

Osötat kakaopulver är en ren och obearbetad form av kakao i pulverform, där du har full kontroll över sötman. Detta är särskilt användbart om du behöver använda kakaopulvret i ett recept där socker redan ingår eller där du vill använda alternativa sötningsmedel. Detta ger dig mycket mer flexibilitet i din bakning och matlagning.

Rent kakaopulver har också fördelen att det i motsats till kakaopulver med tillsatt socker har betydligt färre kalorier.

När du köper 100% rent kakaopulver av oss får du givetvis kakaopulver utan tillsatser eller fyllmedel, men som däremot är rikt på antioxidanter.

Vi har ett stort urval av kvalitetskakaopulver som passar till allt från kakor och desserter till varm kakao, kakor, deg, sorbet, frysta desserter, cheesecake, tryffel, mousse, cupcakes, brownies, chokladglasyr, kakor, konfektyr, muffins, munkar och en hel del mer. Du hittar därför definitivt något kakaopulver hos oss som passar till precis det du vill skapa.

Om du är osäker på vilket kakaopulver som passar bäst för ditt nästa bakprojekt, tveka inte att kontakta oss.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.
product categoryy