Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Vi har Sveriges (kanske) största utbud av chokladformar. Vi har specialiserat oss på chokladformar i silikon och professionella chokladformar i plast.
Plastformarna är vanligtvis de som proffsen använder. De ger ett otroligt fint glansigt resultat och om chokladen är tempererad på rätt sätt lossnar de lätt från formen.
Silikonformar har den fördelen att de är mycket billigare. Silikonformarna släpper också den färdiga chokladen mycket lätt – även om den inte är tempererad på rätt sätt. Silikonformar är därför bra för nybörjare och barn.
På Bakboden har vi ett stort urval av chokladformar. Vi har professionella chokladformar i hårdplast, formar i polykarbonat, magnetiska formar och chokladformar i silikon. Läs mer om de olika typerna och vad du kan använda dem till här.
Professionella chokladformar i plast
Om endast det bästa resultatet är tillräckligt bra, använd chokladformar i plast. Den hårda plasten ger ett professionellt och krispigt resultat varje gång. Du kan få våra plastformar i många olika former för att skapa vackra och kreativa former för din choklad.
Med dessa formar måste du se till att chokladen är tempererad på rätt sätt, annars blir det riktigt svårt att få ut den ur formen igen.
Tips för dina chokladformar i plast:
Se till att skrapa bort överflödig choklad. Eftersom formen är gjord av hårdplast är detta lätt att göra utan att spilla choklad. Du kan skrapa överflödig choklad i en påse eller på en skärbräda - sedan kan du spara den och använda den till nästa gång du gör fyllda chokladformar.
Formarna blir vanligtvis lättare att arbeta med ju fler gånger de används. Detta beror på att det finns en rest av kakaosmör i formen, vilket gör det lättare för chokladen att släppa. Så oroa dig inte om du har problem första gången.
Tvätta inte formen i diskmaskinen eller med tvål. Det bästa du kan göra för dina chokladformar i plast är att tvätta dem med varmt vatten.
För bästa resultat är det bra att torka formarna innan de används för att se till att det inte finns några små rester av kalk från vattnet som kan sätta sig på chokladen. Du kan göra detta med en kökshandduk, pappershandduk eller bomullsull.
Våra silikonformar är perfekta för hobbybagaren eller nybörjaren. Silikonformar är ett billigare alternativ och de är också lättare att använda om du inte alltid får tempereringen precis rätt. Silikonformens mjuka yta gör det möjligt att pressa ut chokladen. Du kan alltså få fina chokladpraliner även om chokladen inte är tempererad på rätt sätt. Därför är dessa formar perfekta om du har barn i köket.
Med vårt breda utbud av magnetiska formar är den enda gränsen din fantasi! De magnetiska formarna för choklad gör det möjligt att använda transferblad direkt i formen när du formar chokladen. Med överföringsark kan du skapa en myriad av vackra mönster direkt på dina chokladpraliner.
Om du brinner för hållbarhet kan du köpa chokladformar från Green Line. Green Line är en serie från Chocolate World, och alla produkter är tillverkade av 100 % återvunnen polykarbonat. Dessa chokladformar är också gjorda av hårdplast, och de ger därför blanka och krispiga chokladpraliner.
Chokladformar är den viktigaste utrustningen att ha när man tillverkar fyllda chokladpraliner. Men det finns många andra verktyg som gör chokladtillverkningen enklare och roligare. Om det är första gången du gör hemgjord choklad kan det vara svårt att veta vad du behöver. För att hjälpa dig har vi sammanfattat de viktigaste delarna här:
Chokladform i antingen plast, polykarbonat eller silikon.
Skrapblad för att skrapa bort överflödig choklad.
En digital termometer för att mäta temperaturen. Det är viktigt att termometern mäter exakt för att tempereringen ska lyckas.
Choklad - Callebaut och Valhrona är populära val.
Om du redan har det grundläggande i lager kan det vara dags att utöka ditt sortiment. Du kan till exempel skaffa en chokladdispenser eller spritspåsar för att göra det lättare att fördela chokladen i formarna. Om du vill utmana dig själv att skapa vackra tryck och mönster på dina chokladpraliner kan du göra det med hjälp av transferark. Choklad är den perfekta presenten till en vän och du kan enkelt förvandla din hemgjorda choklad till den finaste presenten genom att slå in dem i vackra förpackningar.
Kom ihåg att du alltid är välkommen att kontakta oss om du har några frågor. Vi ger dig gärna råd och vägledning när du köper tillbehör. Du kan kontakta oss via kontaktformuläret på webbplatsen.