Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 800,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord

Kakpapper och tårtbrickor

Tårtpapp är både ett sätt att presentera din färdiga tårta, transportera den och skydda tårtstativet när du skär tårtan.

Vi har tårtpapp i många färger och kvaliteter. Vi har alltid de vanligaste typerna i lager – de mer specialiserade typerna har vanligtvis en leveranstid på 3–7 dagar. Kom ihåg att du alltid kan se leveranstiden för varje produkt.

Tårtpapper och -fat för transport och presentation

Tårtpapper och -fat används både för att presentera din tårta och för att transportera den. De skyddar också dina tårtställen när du skär tårtan. Om du bygger en tårta i flera nivåer behöver du också tårtpapp för att stabilisera nivåerna.

På Bakboden.se hittar du tårtpapper i många färger och kvaliteter - vi har i neutralt vitt, klassiskt guld och silver samt många vackra färger och mönster. Du hittar både runda, fyrkantiga och rektangulära tårtfat och tårtpapper i många storlekar från 15 cm till 40 cm. Vi har vanliga, fettfria och extra tjocka kvaliteter.

Vi har alltid de vanligaste typerna i lager – de mer specialiserade typerna har vanligtvis en leveranstid på 3–7 dagar. Kom ihåg att du alltid kan se leveranstiden för varje produkt.

Tårtpapp för professionella och konsumenter

Vår tårtpapp och -fat är lätta att skära till om du behöver skräddarsydda plattor för speciella tårtor. Tårtpapp kallas också för cakedrums eller cakeboards - inspirerade av internationella trender och tårtuniversum som också svenska bakinfluencers, hembagare och professionella konditorer ofta hämtar mycket inspiration från.

Kakpapper är tunna, men starka och består av solida plattor som kan användas både för servering och presentation - även som en bricka eller ett fat för muffins, cupcakes eller som en bas för större uppställningar av hemgjorda godsaker och sötsaker.

Våra extra tjocka tårtpapper/fat kan bära tunga tårtor och har extra stabilitet.

Du kan också få tårtpapper i lösviktsköp med mellan 10 och 250 stycken i många olika storlekar och kvaliteter att välja mellan – så det finns något för både den professionella och den ivriga hemmabagaren, till ett riktigt bra pris.

Du kan också få tårtkartong och motsvarande kartonger för transport av tårtor.

Vi har också vackert fatpapper för tårtstativ och tårtställ, så du kan bygga tårtor med ställningar och enkelt täcka aluminiumställningarna med det fina brickpappret.

Vi rekommenderar att du av hygieniska skäl endast använder tårtpapp och brickor en gång.

Hur man staplar en tårta med tårtbräda:
Tårtpapper används ofta för att stapla en tårta i flera våningar. Om tårtor i flera våningar inte får stöd riskerar du att den kollapsar eftersom tårtans vikt helt enkelt är för stor för att de nedersta lagren ska kunna stödja resten av tårtan. Om du vill göra en tårta med extra höjd där det finns mer än fyra lager av tårta och mousse, men där tårtan är lika bred uppifrån och ner - kommer ett lager tårtpapper i mitten, som stöds av tårtpluggar eller rör, också att stabilisera tårtan.

Börja med att skära kartongen i rätt storlek om det behövs. Täck de enskilda lagren med fondant/marsipan. Du kan placera lagren på separata kartongbitar om du föredrar det medan du täcker. Sedan kan du flytta tårtan på kartongunderlaget när du sätter ihop hela tårtan.

Placera bottenkakan på det fat som den ska serveras på.
Spänn fast tårtan med pluggar eller rör - placera en i mitten och resten i en cirkel som är något mindre än nästa lager. Dina pluggar eller rör ska bara vara knappt synliga under tårtpappret. Dina pluggar ska vara lika höga som tårtan så att kartongen med nästa lager vilar ovanpå dina pluggar, inte på själva tårtan undertill.

Du kan också välja att ha en centrerad plugg som går genom alla lager och stabiliserar tårtan - i så fall måste du också göra ett hål i mitten av varje tårtpapper så att lagren kan "trappas" upp på din plugg.

Bred ut lite Royal icing på tårtan när nästa lager ska placeras.
Placera försiktigt nästa lager i mitten ovanpå kartongen så att kartongen vilar på dina pluggar.

Arrangera återigen nästa lager tårta med pluggar eller piping - en i mitten och resten i en cirkel runt omkring.

Så här bygger du upp tårtan tills du når det önskade antalet lager.

Om du bygger en tårta med mer än 3–4 lager rekommenderar vi att du använder ett tårtstativ för ökad stabilitet.

När alla nivåer är på plats kan du slutföra dekorationen och dölja kartongen mellan lagren.

När du skär tårtan börjar du med att skära den översta tårtan. När den är uppäten tar du helt enkelt bort kartongen och dymlingarna i nästa lager och den är redo att skäras.

Synliga kanter mellan lagren kan täckas med Royal icing som sprutas på i önskat mönster med en sprutspets, dekorationer som blommor eller ätbara dekorationer som placeras nära kanten och täcker den, eller med ett tygband eller fondant.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.