Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Silikomart är ett italienskt företag som grundades 2002 av Dario Martellato och som snabbt blev ledande inom gjutning av silikonprodukter för konfektyr och bakning. Silikomart ville skapa produkter av bästa kvalitet med en vacker italiensk design. De lyckades och Silikomart är nu ledande inom silikonformar.
Visar 1–20 av 465 resultat
Visar 1–20 av 465 resultat
Silikomart formar för kakor
Med fina Silikomart-formar kan du göra de mest kreativa tårtorna. Oavsett om du gillar cupcakes, portionsstorlekar eller pajer hittar du en form som passar din idé.
Naturligtvis har Silikomart också klassiska runda formar och fyrkantiga formar som kan ersätta din vanliga bakform eller springform. Fördelarna med silikonformar är att de inte behöver smöras, de släpper lätt och är lätta att få ut kakan ur. De är också lätta och tar inte mycket plats i ditt skåp.
Du kan också dekorera din tårta med Silikomart formar. Kanske har du sett bilder på tårtor med vackra spiraler på toppen och undrat hur man kan få ett så vasst resultat? Silikomart formar gör det enkelt att skapa alla typer av professionella dekorationer.
Gör moussetårta med Silikomart-formar
Där formarna verkligen kommer till sin rätt är i vackra moussekakor i flera lager. Moussekakor måste vanligtvis frysas, och därför är Silikomart-formar det perfekta valet. Det finns ett otal olika formar för moussetårtor. Du kan också få formar för att göra "insatser", vilket är en insats som du kan forma in i en moussekaka. Insatsen kan bestå av en tårtbotten, gelé, mousse eller en kombination av flera delar. Insatsformarna gör det enkelt att skapa imponerande tårtor med spännande lager som avslöjar sitt innehåll när du skär en bit.
Silikonformar för choklad
Silikomart har också ett brett sortiment av chokladformar. Silikonformar för choklad är särskilt användbara om du inte vill temperera din choklad eller om du bara vill se till att du alltid kan få ut din choklad ur formen.
Perfekt bröd med Silikomart-formar
Silikomart passar inte bara för det söta köket. De har också gjort ett brett sortiment av brödformar. Oavsett om du vill baka hamburgerbullar, franskbröd, foccacia eller baguetter är du garanterad ett bra resultat med formarna. De har små lufthål som ser till att värmen inte orsakar kondens i formen. Detta garanterar att ditt bröd förblir krispigt och gyllene och bakas jämnt.
Tips för att få bra resultat med dina silikonformar
Silikomarts formar är lätta att använda och ger fantastiska resultat varje gång. Det finns dock några saker du kan göra för att göra arbetet med silikonformar ännu enklare. Vi har sammanställt några tips för dig nedan:
För att få en jämn och vacker yta på din dessert eller tårta, knacka formen lätt på bordet efter att du fyllt den. Detta säkerställer att det inte finns några lufthål i formen och att ytan är jämn.
Om du gör en moussetårta ska du se till att den är helt glaserad innan du tar ut den ur formarna. Om den inte är det riskerar du att lämna märken på kakan när du tar ut den ur formen.
Det är en bra idé att ställa silikonformen på ett hårt underlag innan du ställer in den i ugnen, kylskåpet eller frysen. När formen väl är fylld med antingen smet, mousse eller glass kan den vara svår att flytta. Om formen ska in i frysen kan du använda en skärbräda eller en annan fryssäker yta.
Lycka till med dina nya silikonformar! Kom ihåg att du alltid är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.