Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Glasstillverkning – enastående hemgjord glass
Hemlagad glass är något alldeles speciellt – mjuk, krämig och utsökt. Det är förvånansvärt enkelt att göra egen glass och du kan få exakt den smak du föredrar. När du gör din egen glass kan du experimentera med smaker och texturer. Bra ingredienser och utrustning av professionell kvalitet gör det lättare att tillverka glass som uppfyller dina krav och som ser lika bra ut som de professionellt tillverkade.
Utrustning när du ska tillverka glass
På Bakboden hittar du massor av fin, professionell utrustning för att kunna tillverka din egen glass. Vi har formar för glasspinnar och glassdesserter, så att du kan göra roliga glassar och vackra desserter. Gör ett vackert överdrag på dina glasspinnar med vår chokladöverdragningsbehållare, och skopa glass med en professionell skopskopa för en elegant presentation.
Vi har också glassmaskiner i flera olika modeller, från den sötaste lilla handdrivna versionen som får plats även i det minsta köksskåp till de stora professionella glassmaskinerna. Frys in glass i lufttäta isbackar, som du också hittar här. På det sättet förblir de läckra utan att tappa smak i frysen.
Isformar
Våra isformar för att göra vackra glassdesserter är tillverkade av formstabilt silikon. Glassen kommer lätt ur formen när du ska servera den och är av professionell kvalitet så att du får det önskade vackra resultatet. Silikonformarna kan också användas till fromage, kakor och andra läckra desserter och är ugns- och frysfasta.
Startkit för glasstillverkning
Om du vill börja göra glass är ett startkit en bra början. På Bakboden har vi startkit för glasstillverkning i storlekarna small och medium; medium för glass med glassmaskin – så att du kan prova maskinen direkt! Vi har också ett lätt startpaket för att göra isglass utan glassmaskin. Våra startpaket kommer till ett bra pris, där det totala paketet har en rejäl rabatt jämfört med att köpa ingredienser och utrustning separat.
Ingredienser för glasstillverkning
Vi erbjuder dig också ingredienser för glasstillverkning. Vi har skummjölkspulver, glass-stabilisator för extra god och krämig glass, samt intensiv sirap med fruktsmak och andra klassiska glass-smaker som choklad, cappuccino, vanilj, hasselnöt och mycket mer.
För helt naturlig glass kan du prova våra frystorkade bär- och fruktpulver med naturliga smaker av hallon, körsbär, havtorn och andra läckra bär och frukter. De ger både färg och smak och kan användas för att göra glass, dekorera glasspinnar och vid servering av en vacker glassdessert som behöver dekoreras före servering.
Du hittar också choklad för överdrag och massor av vackra dekorationer i vår avdelning för dekorationer för att få din glasskaka att se lika överdådig ut som den smakar.
Cremodan för tillverkning av glass
Cremodan glassstabilisator gör glassen läckrare och krämigare, så att din hemgjorda glass får samma läckra konsistens som riktigt dyr lyxglass.
Cremodan stabilisator tillverkas av naturliga produkter och fungerar genom att binda flytande och feta ingredienser bättre tillsammans, vilket förhindrar att kristaller bildas i glassen och ger den en krämigare konsistens. Cremodan påverkar inte smaken i själva glassen. Dosering cirka 7 g/kg färdig glass i mjölk/gräddglass och 10-15 g vid tillverkning av sorbet. Cremodan rörs in i den kalla glassmassan före frysning och behöver inte värmas upp.
Toppings, våfflor och crêpes till din hemgjorda glass
Om du vill servera din läckra glass i hemmagjorda, krispiga våfflor som smakar gott, hittar du också glassvåffeltillverkare och våffelformningssatser (kon och skål) samt våffelhållare eller crepepannor.
För hemglassbaren finns det förstås strössel, toppings och glassåsar med smaker som karamell, choklad, lakrits, frukt och bär.
Tips för hemlagad glass
Frys glass i lufttäta behållare för att bevara smaken. Du kan förvara hemlagad glass i frysen i ett par veckor innan den förlorar sin smak - den blir dock inte dålig. Men kom ihåg att du aldrig ska frysa in tinad glass.
Ju bättre ingredienser, desto bättre glass - glass smakar bra om du lägger i bra ingredienser. Men du bör också vara medveten om att den kalla glassen inte smakar lika intensivt som ingredienserna gör i rumstemperatur. Därför krävs det lite mer smak för att glassen ska bli lika intensiv när den kommer ut ur frysen.
Det behövs faktiskt också lite luft i glassen så att den inte blir för tung och hård utan får en mjuk och läcker konsistens. Detta är lättare att uppnå med en glassmaskin, där glassen rörs om medan den fryser. Om du gör glass utan glassmaskin kan du vispa glassen två eller tre gånger i timmen medan den fryser. På så sätt undviker du iskristaller och får en fluffigare glass.
På de flesta hushållsglassmaskiner kommer glassen att ha konsistensen av mjukglass direkt från maskinen. Om du vill ha en hårdare glass kan du härda den i frysen innan du serverar den.
Om du fryser in din glass i en fin glassform, se till att du fyller alla vrår och håligheter för att få ut det mesta av din form. Fyll först botten och kringelhörnen och knacka formen lätt mot bordet för att frigöra luftbubblor och se till att glassen sitter ordentligt i formen. Fyll sedan resten av formen och knacka lätt mot bordet igen – och fyll på om det behövs.