Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Att äta choklad gör dig lycklig! Det beror delvis på att choklad innehåller många antioxidanter och andra hälsosamma ingredienser – och inte minst för att det smakar gott! Det är ännu godare när chokladen dessutom ser vacker och inbjudande ut. Men det kan snabbt bli dyrt att köpa den vackra och exklusiva choklad som du hittar i många specialbutiker. Därför är det en bra idé att göra sin egen choklad. På så sätt kan du vara säker på att du får de smaker du tycker bäst om och du kan dekorera dem som du vill.
På Bakboden.se hittar du ett brett utbud av olika chokladformar så att du kan göra dina egna praliner, petit fours och konfekt. Vi har ett stort utbud av olika chokladformar, så det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Innan du väljer chokladformar måste du bestämma dig för om du vill ha chokladformar som är avsedda för erfarna och professionella konditorer, eller om du kanske vill börja med chokladformar som är mer lämpliga för nybörjare och eventuellt barn.
Professionella chokladformar är vanligtvis gjorda av plast, vilket ger en glansig och jämn yta på dina chokladpraliner. Det är dock viktigt att chokladen är tempererad på rätt sätt, annars blir det svårt att få ut dem ur formen. De professionella chokladformarna är tillverkade av en tjockare plast än andra plastformar, vilket gör dem extra hållbara. Hos Bakboden hittar du ett stort urval av olika professionella formar, så att du kan göra många olika och spännande typer av konfekt i olika storlekar.
Om du är nybörjare eller om du vill göra konfekt tillsammans med dina barn har vi också ett stort urval av chokladformar som passar för detta. Här hittar du formar i både plast och silikon. Vi har även vår Green Line-serie som är tillverkad av återvunnen polykarbonat. Silikon har fördelen att chokladen lätt släpper formen, även om chokladen inte har tempererats på rätt sätt, vilket är idealiskt för nybörjare.
Hos Bakboden hittar du också ett stort urval av magnetiska formar, som gör att du kan dekorera dina chokladpraliner med unika mönster, samt förpackningar, råvaror osv.
Det finns ingen typ av choklad som nödvändigtvis är bättre än andra. I grund och botten handlar det om dina egna preferenser och vad du tycker smakar bäst. Det finns dock några vanliga iakttagelser som du kan ta del av om du är osäker på vilken typ av choklad du ska använda till ditt konfektyr:
Mörk choklad är den typ av choklad som innehåller mest kakao och är därför också den renaste typen av choklad du kan hitta. Ofta säljs mörk choklad i en förpackning med en uppgift om hur mycket kakao den innehåller. Om chokladen är mycket mörk kan den ha en lätt bitter smak på grund av det höga kakaoinnehållet, vilket passar mycket bra ihop med en rad smaker, till exempel kaffe, pepparmint eller marsipan.
Ljus choklad – även kallad mjölkchoklad – är den vanligaste chokladtypen och används i flera av de olika välkända chokladkakor som du hittar på marknaden. Den är särskilt god med nötter eller nougat, men fungerar också bra med fruktiga smaker som apelsin.
Strängt taget är vit choklad inte riktigt choklad eftersom den inte innehåller ren kakao utan istället består av kakaosmör, mjölk och socker. Vit choklad är särskilt känd för sin karakteristiska vaniljsmak och är därför en bra grundingrediens i många desserter. Du kan lägga till smaker som lakrits eller hallon, eftersom de harmonierar bra med den söta vaniljsmaken. Vit choklad passar också utmärkt tillsammans med olika smaker av crunch, till exempel puffat ris, cornflakes eller nötter.
Naturligtvis kan du också leka med kombinationer av de olika typerna av choklad. Du kan till exempel skapa en marmoreffekt eller använda de olika typerna av choklad för att skapa ränder.
Allt som allt finns det gott om möjligheter att skapa vackra och förföriska resultat när du leker med de olika färgerna och smakerna. Prova dig fram - du kanske hittar på något som ingen annan har gjort tidigare. Och ju mer konfekt du gör, desto vackrare blir resultaten med tiden.