Super kundtjänst
Säker betalning
Snabb leverans
Finns det något bättre än nybakat bröd? Den krispiga skorpan, de härliga lufthålen och den utsökta doften. Gott bröd är essentiellt för välbefinnandet, och glöm inte bort smöret. Att baka bröd är ett kärleksfullt arbete. Och som vi alla vet kan kärlek vara tufft. Brödbakning är en konstform, och vi på Bakboden kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig att bemästra den.
Vi har samlat all vår favoritutrustning för brödbakning så att du kan hitta din inre brödbagare. När det gäller brödbakning är mjölet det viktigaste. Det finns många olika typer av mjöl och de flesta är bra i bröd. Det finns dock vissa mjölsorter som är bättre än andra. De mjölsorter som gör brödet krispigt och luftigt. Här rekommenderar vi Manitoba-vetemjöl, Ölandsvete och tipo 00. Som oftast behöver du komplettera med vanligt vetemjöl.
Det kan finnas ett antal steg vid brödbakning. Hemligheten bakom ett gott bröd är inte bara mjölet utan även utrustningen. Kom ihåg att brödbakning är en konstform. För att baka ett bra bröd måste processen bakom vara bra. Därför rekommenderar vi också att din utrustning för brödbakning säkerställer detta.
Vad är bra utrustning för brödbakning?
Det som är bra med brödbakning är att mycket av utrustningen återkommer. Det innebär att du kan använda samma utrustning till många olika typer av bröd.
Först och främst behöver du en stor bunke. En skål där det finns plats för stora armrörelser och som du kan ha fingrarna i degen. Därefter är degskrapor och penslar också viktiga eftersom de gör arbetet mycket enklare. Se till att du har en tom bänkskiva så att du utnyttjar utrymmet på bästa sätt om du knådar din deg.
För att rengöra din bänkskiva rekommenderar vi att du skaffar en mjölborste så att mjölet inte flyger dig runt öronen.
Bröd är anspråkslöst. Det kräver inte många ingredienser. Faktum är att de flesta av oss redan har det vi behöver för brödbakning i våra köksskåp. Mjöl, salt, jäst och vatten. Naturligtvis är det roligare att experimentera med ingredienser. Här kan du lägga till nötter, frön och spannmål.
Du kan också välja att experimentera med ingredienser som de flesta inte har i sina köksskåp. Vi tänker på ingredienser som bakningsenzymer och surdegspulver. Bakboden har det du behöver.
Brödbakningsutrustning: Hur får jag fina lufthål i mitt bröd?
Det här är frågan som alla vi hemmabagare vill veta svaret på. Det är faktiskt enklare än du tror.
De grundläggande teknikerna finns i mjölet och jästen. När du arbetar med en jästdeg måste du vara försiktig med två saker: varmt vatten dödar jästen och salt gör detsamma. Kom ihåg att använda fingervarmt vatten, inte varmare än 37 grader Celsius. Istället för att blanda salt och jäst kan du blanda saltet med mjölet.
Vi rekommenderar att du använder mjöl med hög proteinhalt. Ju högre proteinhalt desto mer gluten. Gluten hjälper till att göra brödet elastiskt och fluffigt. Kombinationen av jäst och gluten spelar en stor roll för att göra ditt bröd fluffigt.
Det viktigaste knepet är att känna på din deg. Om det är en torr deg ska du knåda den mer än en våt deg. Detta beror på att enzymerna i gluten behöver aktiveras.
Genom att ta hänsyn till dessa saker garanterar vi att ditt nästa bröd blir så fluffigt att du kan se genom hålen.
Experimentera med utrustning för brödbakning: fina formar
När det gäller bröd är en bra brödform oumbärlig. Bakboden har ett stort urval, så du kan välja mellan nya eller helt enkelt byta ut en gammal form. Vi har runda, rektangulära och fyrkantiga formar. Om du vill göra baguetter eller kuvertbröd hittar du utrustningen här. Om du vill prova på att göra pizza har vi också den rätta utrustningen för dig.
Bakboden har utrustning du behöver för brödbakning. Vi har också ett brett sortiment av ingredienser som gör din bakning roligare. Om du behöver en specifik ingrediens eller ett råd kan du skicka ett meddelande till oss så kan vi hitta en lösning tillsammans.