När man arbetar med choklad är det särskilt viktigt att chokladen har rätt temperatur. Den korrekta arbetstemperaturen för choklad beror på om man arbetar med vit, ljus eller mörk choklad. Vit choklad bör ha en temperatur på 29 °C, medan mjölkchoklad bör ligga på 30 °C och mörk choklad på 31 °C.
Med en korrekt tempererad choklad uppnår man bland annat en vackert blank choklad.
Hos Bagebixen.dk kan man köpa en professionell chokladsmältare som gör det lättare att uppnå en korrekt tempererad choklad. Smältaren har nämligen en termostat där man kan ställa in temperaturen – termostaten går från 0-60 °C. Chokladsmältaren rymmer cirka 1,5 liter, och det är därför också otroligt lätt att överdra diverse godsaker med hjälp av denna. Själva chokladbehållaren är tillverkad av rostfritt stål och är löst monterad så att den lätt kan rengöras. Det är dessutom möjligt att köpa extra behållare separat, så att man kan arbeta med olika choklader samtidigt.


