Röda Lakritskarameller

Röda Lakritskarameller

Läckert recept på karameller med smak av röd lakrits!
 
Utrustning:
– Gryta
– Silikonmatta
– Sockertemperaturmätare (minst 180 grader)
– Handskar
– Sax
– 2 plastspatlar 

Grundmassa:
– 225 g socker
– 60 g druvsocker
– 50 g vatten

Röd lakrits:
– 0,5 ml LorAnn röd lakritsarom
– ½ tsk citronsyra
– Röd LorAnn karamellfärg


1. Väg upp vatten, socker och druvsocker var för sig.
2. Häll vatten, socker och druvsocker i en gryta. Se till att inte få socker på grytans kanter.
3. Sätt på plattan under grytan och koka massan på full värme utan omrörning tills den är 162 grader Celsius. 
4. Häll ut den varma karamellmassan på en silikonmatta och låt den svalna i 1–2 minuter, tills den har stelnat i kanterna.
5. Tillsätt färg (och citronsyra om det är fruktkarameller). Knåda in det ordentligt i massan genom att vika den med 2 oljesmorda spatlar. Vik därefter karamellmassan över varandra med hjälp av silikonmattan. Tillsätt smak när karamellmassan är mindre varm (så att smakaromen inte avdunstar).  
6. När massan är seg och fast tas den upp i händerna. Den kan nu dras till stänger som klipps i önskade bitar. För att få trekantiga karameller, vänd karamellstången ett halvt varv varje gång du klipper.  
7. Förpacka i små fina påsar eller lufttäta behållare. 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.