SE VÅRT STARTPAKET FÖR GODIS HÄR 🙂
Grundrecept:
– 450 g socker
– 125 g. druvsocker
– 100g. vatten
– Bolse Aroma
– Godisfärg
Det behöver du också:
– silikonmatta
– Spatel i silikon
– Sockertermometer
– Kruka med tjock botten
– Pipetter för dosering
– Sax
Metod: Häll vatten, socker och druvsocker i en kastrull. Var försiktig så att du inte får socker på kanterna av formen. Tänd pannan och koka blandningen på hög värme utan att röra om tills blandningen är exakt 162° C – använd en sockertermometer.
Häll den varma godisblandningen på en silikonmatta och låt den svalna i 1-2 minuter tills den har stelnat i kanterna.
Tillsätt aromer, färg och pulver om så önskas. Knåda in den väl i smeten genom att vika ihop den med två lättoljade spatlar. Var försiktig så att aromerna inte avdunstar! Om du vill ha en fyllning i godiset lägger du den i en remsa på det platta godiset och rullar det sedan runt fyllningen.
När massan är fast, ta upp den i händerna. Använd godishandskar om det behövs. Den kan nu delas i stänger och skäras i önskade bitar. Godiset kan doppas i florsocker eller torkas i glukos.