Då behöver du inte leta längre – vi ger dig det absolut bästa receptet på äkta amerikanska kakor – om vi säger det själva 🙂

Ingredienser:
150 g brunt mjöl
100 g socker
150 g mjukt smör
1 ägg (storlek M)
250 g vetemjöl
5 g bakpulver (1 tsk)
3 g bakpulver (½ tsk)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
6 g grovt salt (1 tsk)
200 g choklad*

*Vi rekommenderar 100 g mjölkchoklad, 50 g mörk choklad och 50 g vit choklad.

Metod:
Brunt socker, socker, smör, ägg, salt och vaniljsocker vispas med degkrokarna på en elvisp.

Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat väl i en annan skål och sikta in lite i taget i blandningen medan du blandar på låg hastighet – och bara tills blandningen är sammanfogad. Det är viktigt att inte vispa för mycket eller för snabbt, eftersom vi inte vill bilda gluten i degen.

Vik ner chokladknapparna och täck skålen med plastfolie.
Låt blandningen stå i kylskåpet i minst 1 timme.

Förvärm ugnen till 175 °C (inte varmluft).

Väg upp degen i 75 g-portioner och rulla dem till runda bollar. Det blir totalt 12 bollar.

Lägg bollarna på en vanlig bakplåt med bakplåtspapper. Det kan finnas 6 bollar på varje tallrik och det måste vara ett bra avstånd.

Dina American Cookies ska nu gräddas i 17-18 minuter – då är de fina och tuggiga i mitten och krispiga i kanterna. Om du vill ha mjuka kakor, ta 1-2 minuter mindre, och om du vill ha dem krispiga hela vägen, några minuter längre.

Efter gräddningen ska American Cookies svalna på ett galler.

Kakorna förvaras bäst i en lufttät behållare.

TIPS: Om du vill ha hälften så stora kakor kan du väga ner dem till 35 g – då behöver de bara ca 14 minuter vid samma temperatur.
TIPS TIPS: Frys in degen till bollar och ta ut dem en halvtimme innan – grädda dem i samma temperatur som vanligt.