Vi har gjort ett supergott recept på karnevalsbullar med mjuka degenzymer, som vi gärna delar med oss av till dig. De mjuka degenzymerna gör degen mjuk och smidig och förlänger bakverkets hållbarhet.
Klicka på länkarna i ingrediensförteckningen för att komma till produkterna i webbutiken.
Receptet ger cirka 18 bullar.
Förvärm ugnen till 220°C
(konventionell ugn).
För degen behöver du:
– 550 g vetemjöl
– 50 g socker
– 50 g gräddmargarin
– 50 g Ägg
– 15 g enzymer för mjuk deg
– 6 g salt
– 15 g torrjäst
– 250 g Vatten (ca 20 °C)
– ovariektomi
För marsipan/choklad:
– 50 g mjukt smör
– 50 g marsipan – helst en fast bakning.
– Bakchoklad
För vaniljkräm/marmelad:
– 250 ml vatten
– 100 g vaniljgräddblandning
– ca 200 g bakningsmarmelad
Du kan dekorera med:
– Choklad som inte är varm
– Alm. glasyr
– Frystorkade hallon
– Chokladflingor
Förfarande:
Blanda alla torra ingredienser – tillsätt margarin, ägg och vatten.
Knåda i en mixer på medelhastighet i 6-8 minuter till en önskad degtemperatur på 26 °C och låt sedan degen vila i 30 minuter.
Under tiden förbereder du marsipan och vaniljkräm.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Blanda marsipan och smör till en jämn smet.
Vispa 500 ml vatten med 200 g vaniljkräm i ca 5 minuter. tills grädden är slät. Låt grädden vila i cirka 15 minuter. före användning.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Strö lite mjöl på köksbordet.
Kavla ut degen till en fyrkant som är ungefär lika stor som en bakplåt.
Skär ut degen i fyrkanter på ca 12 x 12 cm med hjälp av ett spett.
På de 9 degbitarna lägger du 1 msk. sylt + 1 msk. vaniljkräm.
Lägg en dryg matsked på de sista 9 degbitarna. marsipanremonce + 3-4 droppar bakchoklad.
Lyft upp och sätt ihop de fyra hörnen i tur och ordning. Detta upprepas på sidorna. Vänd sedan bollen och rulla 2-3 rundor – inte mer än 3, annars riskerar du att fyllningen rinner ut.
Låt bullarna jäsa i ca 45 minuter. – sedan sprutas de med äggtvätt.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt bollarna svalna på en plåt.
Sedan kan du dekorera dem som du vill – det kan vara med choklad utan temperatur, glasyr, frystorkade hallon och chokladflingor.