Beskrivning
Varma fastlagsbullar fyllda med vaniljkräm och toppade med glasyr är en härlig tradition som förenar både vuxna och barn runt middagsbordet. Vi har gjort det enkelt för dig att baka goda, traditionella fastlagsbullar på under 2 timmar.
Blandningen innehåller alla nödvändiga ingredienser för deg, grädde och glasyr. Allt du behöver tillsätta är smör, mjölk och jäst. Processen är också enkel eftersom du inte behöver en kavel för att rulla ut degen – den kan enkelt formas med fingrarna.
Bakmixen ger 8 karnevalsbullar.
Vad du behöver (1 tårta):
Grädde
1 msk. Valsemøllen Cream Mix (ingår i förpackningen)
1,5 dl kallt vatten
Bullar
1 msk. Valsemøllen mjölmix (ingår i förpackningen)
75 g smör (rumstempererat)
1 dl mjölk (rumstempererad)
20 g jäst
Glasyr
1 msk. Valsemøllen Glaze Mix (ingår i förpackningen)
1-2 msk. varmt vatten
Gör så här:
Förbered grädden. Häll vatten i en skål och tillsätt gräddblandningen. Vispa tills krämen är slät.
Häll den tempererade mjölken i en skål, tillsätt smulad jäst och rör om. Tillsätt det mjuka smöret och mjölblandningen och rör om med en sked i ca 1 minut.
Knåda degen en kort stund på bordet tills den blir blank. Rulla ut den till en korv och dela den i 8 lika stora delar. Tryck ut varje degbit till en platt cirkel med en diameter på ca 8-10 cm.
Lägg med hjälp av en sked en kräm stor som en 5-krona i mitten av varje degcirkel. Stäng försiktigt degen runt grädden.
Lägg bullarna med framsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 45 minuter på en varm plats.
Pensla bullarna med uppvispat ägg eller mjölk och grädda i mitten av ugnen på 220°C (varmluft 200°C) i 10-12 minuter tills de är gyllene. Låt fastlagsbullarna svalna.
Häll glasyrblandningen i en skål, tillsätt vatten och blanda väl med en sked. Bred på de kylda fastlagsbullarna.
Tips: Prova att variera fyllningen med lite extra smak. Tillsätt lite pulverkaffe, en liten chokladkaka, en bit chokladkex, bär, äppeltärningar eller karamell.
Förpackning med 390 g




Recensioner
Det finns inga recensioner än.