Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord
Detta är datoröversatt. Arbetar på manuell översättning

Ekologiskt fullkornsmjöl – Aurion, 5kg

Pris: kr 405,00


Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95

0 i lager

Artikelnr: 5707293057968 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Einkornhvedemel är ett gammalt danskt spannmål. Einkorn har en vacker och karakteristisk gulaktig färg tack vare sitt höga innehåll av betakaroten – ett vitamin som är viktigt för immunförsvaret, huden och ögonen.

Å andra sidan har den, liksom emmer och spält, en låg glutenhalt, varför det är en stor fördel att blanda den med vetemjöl för att skapa ett bra glutennätverk.

Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 13%.

5 kg påse

OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.

Alternativ

  • Ekologiskt fullkornsmjöl - Aurion, 1kg

    Einkornhvedemel är ett gammalt danskt spannmål. Einkorn har en fin karakteristisk gulaktig färg tack vare sitt höga innehåll av betakaroten - ett vitamin som är viktigt för immunförsvaret, huden och ögonen. Å andra sidan har den, liksom emmer och spält, en låg glutenhalt, varför det är en stor fördel att blanda den med vetemjöl för att skapa ett bra glutennätverk. Kan användas i alla vetebakelser. Proteinhalt på cirka 11,5 %. Väska med 1 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr98,00
    Tillgänglighet:0
  • Ekologiskt fullkornsmjöl av emmer - Aurion, 1 kg

    Emmer är en gammal dansk säd. Aurions Emmer odlas ekologiskt och mals på stenkvarnar i bruket. Emmer ger ett mörkt och aromatiskt bröd som till färgen påminner om rågbröd. Den passar att blanda i bröd med andra mjölsorter - t.ex. Dinkel vete. Koka fullkorn: 2 dl Emmer 4 dl Vatten Koka sakta i 30 minuter. Låt stå i kastrullen inlindad i en kökshandduk i 30 minuter. Använd som fyllning i deg, kall i sallad eller som ersättning för ris. Väska med 1 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr117,00
    Tillgänglighet:0
  • Ekologiskt fullkornsmjöl av vete från Island - Aurion, 12,5 kg

    Ekologiskt vetemjöl från öarna som malts i en stenkvarn. Ingen kli och inga skaldelar siktas bort. Du får ett grovt mjöl med allt det goda från kornet.
    Ölandsvetemjöl är ett gammalt nordiskt spannmålsämne som liknar spelt. Ditt bröd får en distinkt, lätt söt smak och degen är smidig och lätt att arbeta med. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 13%. Mycket lämpligt för bröd där du vill ha en fuktig smula och en något mörkare färg än vanligt vetemjöl. Stor väska med 12,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr483,00
    Tillgänglighet:0
  • Ølands vetemjöl - Aurion, 1,5kg

    Ölandsvetemjöl är ett gammalt nordiskt spannmålsämne som liknar spelt. Ditt bröd får en distinkt, lätt söt smak och degen är smidig och lätt att arbeta med. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %. Mycket lämpligt för bröd där du vill ha en fuktig smula och en något mörkare färg än vanligt vetemjöl. Stor påse med 1,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr90,00
    Tillgänglighet:0
  • Emmervetemjöl - Aurion, 1kg

    Emmervetemjöl är ett gammalt danskt spannmål. Emmer har en mycket karakteristisk kryddig arom och är rik på protein och mineraler. Men precis som spelt har det en låg glutenhalt, och därför är det en stor fördel att blanda det med vetemjöl för att skapa ett bra glutennät. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %. Mycket lämpligt för bröd där du vill ha en aromatisk smak och en mörkare färg än vanligt vetemjöl. Väska med 1 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr78,00
    Tillgänglighet:6
  • Kamutmjöl - Aurion, 1kg

    Även kallad Giant's Tower. Detta är en gammal vetesort och den här från Aurion är grovmald och därmed en fullkornsprodukt. Kamutmjöl har goda bakningsegenskaper och kan användas till både bröd och rullar. Resultatet är välsmakande och saftigt. I de flesta fall bör kamut blandas med vetemjöl, dinkelmjöl eller en annan typ av mjöl med goda glutenegenskaper för att få ett luftigt bröd. Väska med 1 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr148,00
    Tillgänglighet:5
  • Ekologiskt Borris Rågmjöl - Aurion, 5kg

    Den gamla danska rågsorten är nu återetablerad. Under 1800-talet introducerades många utländska rågsorter i Danmark, men en dansk sort kunde konkurrera med de nya konkurrenterna - Brattingsborgrug. På Borris förädlingsstation på västra Jylland, som specialiserade sig på sorter för magra jordar, vidareutvecklades Brattingsborg-rågen och 1949 föddes Borris-rågen, ursprungligen känd som Borris Perlerug. Efter kriget började man använda mer konstgödsel i jordbruket och den tåliga Borrisrågen försvann gradvis från odlingarna. Lyckligtvis finns den bevarad i NordGens genbank. Nu har den kommit tillbaka, och den ekologiska Borrisrug är utan tvekan det närmaste vi kommer en ursprunglig dansk rågsort. Innehåll: 5 kg. OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr273,00
    Tillgänglighet:3
  • Ekologiskt lila fullkornsmjöl av vete - Aurion, 5 kg

    Purpurvete är en spannmålssort som ursprungligen kommer från Etiopien, men som numera också odlas i Danmark och de nordiska länderna. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 12 %. Namnet kommer från färgen som finns i skaldelarna av det lila vetet. Färgen är naturlig och kommer från antioxidanten antocyanin, som också ger blåbär och blåbär sin karakteristiska färg. Stor påse om 5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr257,00
    Tillgänglighet:1
  • Ekologiskt mjöl av emmervete - Aurion, 5 kg

    Emmervetemjöl är ett gammalt danskt spannmål. Emmer har en mycket karakteristisk kryddig arom och är rik på protein och mineraler. Å andra sidan har havre, precis som dinkel, ett lågt gluteninnehåll, och därför är det en stor fördel att blanda havre med vetemjöl för att skapa ett bra glutennätverk. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %. Mycket lämpligt för bröd där du vill ha en aromatisk smak och en mörkare färg än vanligt vetemjöl. 5 kg påse OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr304,00
    Tillgänglighet:2
  • Dalar Grovt vetemjöl - Aurion, 1,5kg

    Dalarvete är en spannmålssort med ursprung i Sverige. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %. Dalar har 3x så mycket folsyra som vanligt vetemjöl och har riktigt bra bakningsegenskaper. Stor påse med 1,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr86,00
    Tillgänglighet:0
 
 

Andra köpte också

  • Spruckna vetekärnor, 1kg

    Spruckna vetekärnor har många användningsområden - använd dem i bröd eftersom de ger en grövre konsistens, mer bett och ett rustikt utseende. Kärnorna i sig gör ingenting för bakningen, men bidrar till brödets struktur och smak. Använd också fröna som tillbehör och i sallader - möjligheterna är oändliga. Väska med 1 kg FullkornsmärkeEtikett med nyckelhålUtan halmförkortareEngelska
    Bruket använder endast de bästa råvarorna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av halmförkortare och avisningsmedel. Du kan alltså alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr31,00
    Tillgänglighet:35
  • Skurna rågkärnor, 1 kg

    Valsemøllen Cut Rye Grains ger ditt bröd bett, och rågbrödet kropp och vackra synliga korn. Valsverksskivade rågkärnor är hela rågkärnor som har skurits på tvären, vilket ger vackra skivor när du skivar bröd. Används främst i fullkornsrågbröd, men passar även bra i vetebröd. Väska med 1 kg Wholegrain märktNyckelhålsmärkningUtan stråförkortaredanska
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr28,00
    Tillgänglighet:70
  • Lievito torrjäst - Caputo, 100g

    Caputo är allmänt erkänt som världens bästa producent av pizzamjöl för äkta napolitanska pizzor. Till din napolitanska pizza behöver du naturligtvis också jäst. Denna smarta torrjäst från Caputo kännetecknas av sin höga jäsbarhet och är särskilt lämplig för pizzabakning. Den är ungefär tre gånger så stark som färsk jäst och har en förlängd hållbarhetstid på flera månader efter öppnandet. Caputo har producerat kvalitetsmjöl i Neapel sedan 1924, och idag använder mer än 80% av alla pizzerior i Neapel endast Caputo-mjöl. Dosering: För 500 g pizzamjöl 4 timmars jäsningstid - 3 tsk. 8 timmars jäsningstid - 2 tsk. 12 timmars jäsningstid - 1 tsk. Förvaring: Torrt och svalt - rekommenderas i kylskåp efter öppnandet (0-10 C°)
    Pris: kr62,00
    Tillgänglighet:57
  • Linfrö, 500g

    Linfrön kommer från linplantan, som också odlas för att producera linvävnader. Linfrön har ett högt innehåll av hälsosamma fleromättade fetter och kostfiber, med 28 gram fiber per 100 g frön. Linfrön är lämpliga för bakverk som fullkornsbröd, stenåldersbröd, knäckebröd, müsli och granola. Påse med 500 g
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:137
  • Vetegluten - Veteprotein, 150g

    Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %. Påse med 150 g
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:28
  • Caputo Manitoba Oro - 1 kg

    Manitoba Oro eller Manitoba Gold från Caputo - är ett mjöl med en mycket hög proteinhalt (14,5 %) och en mycket god glutenkvalitet som tillåter en hög vattenhalt. Mjölet är malet som Tipo 0 och den speciella malningen gör att mjölet absorberar mycket vätska och man kan på så sätt öka hydreringen, vilket bland annat ger stor elasticitet och sträckbarhet. Mjölet innehåller inget mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra E-300), vilket har en god effekt på jäsningsegenskaperna. De flesta andra vetemjöl har detta tillsatt. Caputo har producerat kvalitetsmjöl i Neapel i Italien sedan 1924. TIPS: Om du använder mjöl med högt proteininnehåll är det en bra idé att tillsätta en syrakälla till dina bakverk - till exempel vetesurdeg eller fruktsyra/citronjuice. Farina forte Golden Maitoba Tipo "0". Manitoba Gold. Teknisk info: Protein 14,5% Elasticitet: P/L 0,50 / 0,60 W: 370/390
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:35
  • Speltmjöl - Aurion, 1,5kg

    Spelt är en av de äldsta spannmålssorterna som säljs i Danmark. Jämfört med vanligt vete smakar dinkelmjölet bättre och brödet blir mer gyllene. Doften är också starkare. Om du bakar med dinkelmjöl ska du se till att degen inte knådas för mycket - högst 5-8 minuter. Annars blir degen för mjuk. Speltmjöl binder mer vatten än vanligt vetemjöl, så kom ihåg att tillsätta mer vätska om du ersätter vete med spelt i ett recept. Stor påse med 1,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr101,00
    Tillgänglighet:1
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.