Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord
Detta är datoröversatt. Arbetar på manuell översättning

Mjöl för napolitansk pizza – Valsemøllen, 750 g

Pris: kr 44,00


Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95

21 i lager

Artikelnr: 5701075203451 Kategorier: , , , , ,

Beskrivning

Tosca Farina napolitansk pizza. En mjölblandning med vetemjöl tipo 00 och vetesurdeg för autentiska pizzor med en jästid på 1-24 timmar.

Tosca Farina Neapolitan Pizza är en mjölblandning för pizzabottnar som inspirerats av äkta italienska pizzor med den karakteristiska frasiga skorpan fylld med vackra lufthål och utsökt surdegssmak. Bjud din familj eller dina vänner på napolitansk pizza en vardagskväll eller på mysiga middagar under helgen.

Beroende på hur mycket tid du har för din pizzabakning kan du välja att låta pizzadegen jäsa mellan 1 timme och 24 timmar. Ju längre jäsningstid, desto mer smak och krispighet i den färdiga pizzan. Allt du behöver tillsätta är jäst, salt och vatten.

Mjölblandningen räcker till 5 pizzor.

Du behöver följande:
– 1 msk. Valsemøllen Neapolitan Pizza
– 4,75 dl kallt vatten (ca 15°C)
– 19 g salt
– Jäst beroende på jästid:
a. Jäst 8-12 timmar – 2 g jäst
b. Hävning 12-24 timmar – 8 g jäst
– Mjöl (helst durum) till bordet

Metod:
– Lös upp jästen i vattnet.
– Tillsätt mjöl och knåda i 3-4 minuter på låg hastighet.
– Tillsätt salt och knåda i ytterligare 1 minut på låg hastighet.
– Fortsätt knåda på medelhög hastighet tills degen lämnar skålens kant (ca 5-10 minuter) och gör ett glutentest. Det vill säga om du kan sträcka en liten bit deg med våta fingrar så att den blir nästan genomskinlig utan att degen går sönder.
– Dela degen i 5 klumpar (ca 250 g) och forma dem till bollar.
– Jäs i 8-12 timmar på köksbänken – a:
Lägg degbollarna i en oljad form/pizzalåda och täck med film/lock. Låt jäsa i rumstemperatur (ca 20°C) i 8-12 timmar.
Kalljäsa 12-24 timmar – b:
Vid kalljäsning, lägg degbollarna i en oljad form/pizzalåda och täck med folie/lock. Låt vila på köksbänken i rumstemperatur (ca 20°C) i 1-3 timmar. Ställ i kylskåp och låt jäsa i 12-24 timmar. Ta ut pizzabollarna 30-60 minuter innan du pressar ut dem.
– Värm pizzaugnen till 400-450°C, eller värm en vanlig ugn med varmluft till maxvärme (ca 300°C) gärna med bakstål/pizzasten.
– Strö mjöl på bordet och tryck försiktigt ut degen tills den är tunn i mitten och fortfarande har fyllning på sidorna.
– Lägg fyllningen på pizzorna och grädda i 60-90 sekunder i pizzaugnen eller 4-5 minuter i vanlig ugn.

750 g påse

 


Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna – från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet – odlat, skördat och malet i Danmark.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.