Beskrivning
Torkmjölk (även kallad drimol) är nymald mjölk som görs till pulver.
Denna torrmjölk tillverkas av skummjölk och har därför låg fetthalt.
Skummjölkspulver kan användas till många saker i bakning och konditori, och vi rekommenderar det också till vårt supergoda glassrecept som du hittar här.
– Hållbarheten hos bröd, till exempel, förlängs. (En ökning av mängden andra vätskor, t.ex. vatten, ökar också hållbarheten).
– Den färdiga produkten får en gyllenbrun färg när sockret karamelliserar ytan.
– Stabiliserar brödets syrahalt.
– Tätare poring.
– Näringen ökar tack vare de vitaminer som mjölken innehåller.
Henrik Moesgaard –
Giver brødet et par dage ekstra i holdbarhed, samt tilfører lidt sødme i smagen. Giver en lækker krumme i f.eks. franskbrød. Gør samtidig det bagte brød gyldent og lækkert at se på.