Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord
Detta är datoröversatt. Arbetar på manuell översättning

Mycryo tempereringspulver, 100g

Pris: kr 166,00


Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95

Slut i lager

Artikelnr: 4018598303201 Kategorier: , ,

Beskrivning

Låda med 100 g Mycryo.

Mycryo™ är en 100 % naturlig ingrediens: rent kakaosmör i form av mikropulver.

Genom att tillsätta cirka 1-2 % Mycryo™ till smält choklad får man de stabila kristaller som behövs för att skapa tempererad choklad. Dessutom ger tillsatsen av kakaosmör din choklad mer glans och en hårdare krispighet.

Mycryo tillverkas av Callebaut.

1-2 % Mycryo bör tillsättas till chokladen (20 g per kg), läs mer om metoden nedan.

Mycryo är pulveriserat kakaosmör – och inget annat. Kakaosmör är en integrerad del av kakaobönan.

Vad händer rent tekniskt?
Inget mindre än en riktig härdningsprocess.
När du tempererar din choklad på marmor eller när du “puddar” med mer choklad vill du starta en kedjereaktion för att kristallisera betakristallerna i kakaosmöret som finns i chokladen. Denna specifika kristalliseringsprocess ger den glans och den spricka som du vill att din choklad ska ha.
Genom att lägga till Mycryo behövs inte längre denna något komplicerade tempereringsprocess, eftersom du lägger till betakristaller istället för att försöka skapa dem!
Mycryo är det säkraste sättet att lyckas med temperering varje gång.

Produkten kan komma i en annan förpackning än den som visas på bilden. Produkten kommer dock alltid att vara densamma – Mycryo är ett registrerat varumärke och en produkt från Barry Callebaut Group.

Så här fungerar Mycryo:
1. Smält chokladen vid 40-45 °C (i en chokladsmältare, mikrovågsugn eller vattenbad).
2. Låt chokladen svalna i rumstemperatur till 34 °C för mörk choklad eller 33 °C för mjölkchoklad, vit choklad eller färgchoklad.
3. Tillsätt 1 % Mycryo (10 g till 1 kg).
4. Blanda väl.
5. När chokladen är helt smält håller du temperaturen på 34 °C för mörk choklad och 33 °C för mjölkchoklad och vit choklad.
6. Om du vill använda chokladen under en längre tid kan du hålla temperaturen på 31-32 °C för mörk choklad och 29-30 °C för mjölkchoklad, vit choklad eller färgchoklad. Detta är lättast att göra med en chokladsmältare.

 

Innehåller : kakaosmör

Näringsinformationpr. 100 g
Energi (kj/kcal)3766/900
Fett100 g
Varav mättade fettsyror60,2 g
Kolhydrater0 g
Varav sockerarter0 g
Protein0 g
Salt0 g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.