Beskrivning
Hvedesur är en torkad surdeg som ger ett otroligt gott bröd, tack vare den durumsurdeg som vaknar till liv när man bakar.
Tillsätt surdegspulvret i mjölet innan du tillsätter det i degen. Kan även blandas med lite vatten dagen innan för att förstärka smaken.
Dosering: 10-50 g per kilo mjöl. Se ditt recept, annars rekommenderar vi 40 g per kilo mjöl. Så om det står 500 g mjöl i receptet, tillsätt ca 20 g surdegspulver.
Levereras i 2 påsar om 500 g = 1 kg vardera – räcker till ca 50 bröd.
Hvedesur är också känt som NemSur
Henrik (verifierad ägare) –
Giver en dejlig smag og let syrlighed til hvedebrødet. kan anbefales
Peer Larsen (verifierad ägare) –
Hvis man først er begyndt at bruge hvedesur og bageenzym i sit brød, så går man aldrig tilbage. Uovertruffent brød er resultatet.
Erik Lorentzen –
Er fantastisk til alle typer ” hvidt brød ” bruger det til franskbrød, pølsebrød, rundstykker m.v. , har man først prøvet det kan det ikke undværes