Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95
Super kundtjänst

Super kundtjänst

Säker betalning

Säker betalning

Snabb leverans

Snabb leverans

GLS / Postnord
Datoröversättning pågår. Arbetar med manuell översättning.

Ølands vetemjöl – Aurion, 1,5kg

Pris: kr 90,00


Fri frakt till postkontoret på alla beställningar över 999,00 - annars endast 59,95

0 i lager

Artikelnr: 5707293052130 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Ölandsvetemjöl är ett gammalt nordiskt spannmålsämne som liknar spelt. Ditt bröd får en distinkt, lätt söt smak och degen är smidig och lätt att arbeta med.

Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %.

Mycket lämpligt för bröd där du vill ha en fuktig smula och en något mörkare färg än vanligt vetemjöl.

Stor påse med 1,5 kg

OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.

Alternativ

  • Dalar Grovt vetemjöl - Aurion, 1,5kg

    Dalarvete är en spannmålssort med ursprung i Sverige. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 11 %. Dalar har 3x så mycket folsyra som vanligt vetemjöl och har riktigt bra bakningsegenskaper. Stor påse med 1,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr86,00
    Tillgänglighet:0
  • Ølands vetemjöl, 1 kg

    Ölandsvete är ett gammalt nordiskt sädesslag med en särpräglad smak. Perfekt för rustika bakverk. Valsemøllen Dansk Ølandshvedshvedemmel är stenmalt och bidrar till ett gott och fuktigt resultat. Det färdiga brödet får en mörkare färg och en något söt smak. Denna typ av mjöl innehåller mycket protein och gluten, vilket gör att du får en smidig och fuktig deg. Väska med 1 kg Utan stråförkortaredanska
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr42,00
    Tillgänglighet:56
  • Speltmjöl - Aurion, 1,5kg

    Spelt är en av de äldsta spannmålssorterna som säljs i Danmark. Jämfört med vanligt vete smakar dinkelmjölet bättre och brödet blir mer gyllene. Doften är också starkare. Om du bakar med dinkelmjöl ska du se till att degen inte knådas för mycket - högst 5-8 minuter. Annars blir degen för mjuk. Speltmjöl binder mer vatten än vanligt vetemjöl, så kom ihåg att tillsätta mer vätska om du ersätter vete med spelt i ett recept. Stor påse med 1,5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr101,00
    Tillgänglighet:1
  • Ekologiskt fullkornsmjöl - Aurion, 5kg

    Einkornhvedemel är ett gammalt danskt spannmål. Einkorn har en vacker och karakteristisk gulaktig färg tack vare sitt höga innehåll av betakaroten - ett vitamin som är viktigt för immunförsvaret, huden och ögonen. Å andra sidan har den, liksom emmer och spält, en låg glutenhalt, varför det är en stor fördel att blanda den med vetemjöl för att skapa ett bra glutennätverk. Kan användas i alla vetebakelser. Proteininnehåll på ca 13%. 5 kg påse OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr405,00
    Tillgänglighet:0
  • Ekologiskt Borris Rågmjöl - Aurion, 5kg

    Den gamla danska rågsorten är nu återetablerad. Under 1800-talet introducerades många utländska rågsorter i Danmark, men en dansk sort kunde konkurrera med de nya konkurrenterna - Brattingsborgrug. På Borris förädlingsstation på västra Jylland, som specialiserade sig på sorter för magra jordar, vidareutvecklades Brattingsborg-rågen och 1949 föddes Borris-rågen, ursprungligen känd som Borris Perlerug. Efter kriget började man använda mer konstgödsel i jordbruket och den tåliga Borrisrågen försvann gradvis från odlingarna. Lyckligtvis finns den bevarad i NordGens genbank. Nu har den kommit tillbaka, och den ekologiska Borrisrug är utan tvekan det närmaste vi kommer en ursprunglig dansk rågsort. Innehåll: 5 kg. OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr273,00
    Tillgänglighet:3
  • Hel Kamut - Aurion, 5kg - Bäst före 05/25

    Även kallad Giant's Tower. Det är en typ av vete som är idealisk för italienska bröd, pizzadeg och pasta. Vackra gula korn. Kamut bakar bra och kan användas till både bröd och bullar. Resultatet är välsmakande och saftigt. I de flesta fall bör kamut blandas med vetemjöl, dinkelmjöl eller en annan typ av mjöl med goda glutenegenskaper för att få ett luftigt bröd. Innehåller: 5 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr467,00
    Tillgänglighet:0
  • Hel Økolo Borrisrug - Aurion, 5kg

    Gammel dansk rugsort er nu genetableret. I 1800-tallet blev mange udenlandske rugsorter introduceret i Danmark, men én dansk sort kunne måle sig med de nye konkurrenter – Brattingsborgrug. På Borris forædlingsstation i Vestjylland, der specialiserede sig i sorter til magre jorde, blev Brattingsborgrugen videreudviklet, og i 1949 opstod Borrisrugen, oprindeligt kendt som Borris Perlerug. Efter krigen begyndte landbruget at anvende mere gødning, og den nøjsomme Borrisrug gled gradvist ud af dyrkningen. Heldigvis blev den bevaret i genbanken NordGen. Den er nu bragt den tilbage, og den økologiske Borrisrug er uden tvivl det tætteste, vi kommer på en oprindelig dansk rugsort. Indhold: 5kg. OBS: Bedst før dato på dette produkt er ned til 1 måned grundet strenge kvalitetskrav.
    Pris: kr249,00
    Tillgänglighet:2
  • Siktat speltmjöl - Aurion, 1,2 kg

    Spelt är en av de äldsta spannmålssorterna som säljs i Danmark. Jämfört med vanligt vete smakar dinkelmjölet bättre och brödet blir mer gyllene. Doften är också starkare. Om du bakar med dinkelmjöl ska du se till att degen inte knådas för mycket - högst 5-8 minuter. Annars blir degen för mjuk. Speltmjöl binder mer vatten än vanligt vetemjöl, så kom ihåg att tillsätta mer vätska om du ersätter vete med spelt i ett recept. Stor påse med 1,2 kg OBS: Bäst före-datum på denna produkt är ner till 1 månad på grund av strikta kvalitetskrav.
    Pris: kr93,00
    Tillgänglighet:1
 
 

Andra köpte också

  • Spruckna vetekärnor, 1kg

    Spruckna vetekärnor har många användningsområden - använd dem i bröd eftersom de ger en grövre konsistens, mer bett och ett rustikt utseende. Kärnorna i sig gör ingenting för bakningen, men bidrar till brödets struktur och smak. Använd också fröna som tillbehör och i sallader - möjligheterna är oändliga. Väska med 1 kg FullkornsmärkeEtikett med nyckelhålUtan halmförkortareEngelska
    Bruket använder endast de bästa råvarorna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av halmförkortare och avisningsmedel. Du kan alltså alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr31,00
    Tillgänglighet:35
  • Linfrö, 500g

    Linfrön kommer från linplantan, som också odlas för att producera linvävnader. Linfrön har ett högt innehåll av hälsosamma fleromättade fetter och kostfiber, med 28 gram fiber per 100 g frön. Linfrön är lämpliga för bakverk som fullkornsbröd, stenåldersbröd, knäckebröd, müsli och granola. Påse med 500 g
    Pris: kr39,00
    Tillgänglighet:137
  • Ekologiskt rågmjöl, 1 kg

    Valsemøllens danska ekologiska rågmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl som är den perfekta basen för ett smakrikt ekologiskt rågbröd, din egen surdeg eller som smak- och texturförstärkare i lättare bröd. Valsemøllen Ekologiskt Danskt Rågmjöl passar utmärkt till rågbröd och andra grova fullkornsbröd. Väska med 1 kg Wholegrain märktNyckelhålsmärkningUtan stråförkortaredanska
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr34,00
    Tillgänglighet:57
  • Ganache Dark Choco, 260g - FunCakes

    Den här läckra ganachen med mörk choklad från FunCakes kan användas för att täcka en tårta, fylla en tårta och för att dekorera. Den kan också användas som fyllning i choklad eller som smaksättare i glass. Den är lätt att använda och håller sig i kylskåpet. Den kan täcka och fylla en 20 cm stor tårta med två lager eller en 25 cm stor tårta med ett lager. Det räcker till ca 20-25 virvlar på en cupcake. Om du använder den som fyllning, blanda produkten med en handmixer för att få en lätt och luftig ganache. Om du behöver den för att täcka eller spraya en tårta, värm den helt enkelt i mikrovågsugnen i cirka 1 minut på 340 W. Om du vill göra en snabb smörkräm eller en mjukare tårtfyllning kan du blanda produkten med 150 g mjukt smör i 5 minuter. med hög hastighet. Innehåller 260 g.
    Pris: kr109,00
    Tillgänglighet:22
  • Vetegluten - Veteprotein, 150g

    Vetegluten, även kallat veteprotein, glutenmjöl eller bara gluten, är ett högkvalitativt proteinpulver. Används för att öka proteinhalten i mjölet, vilket ger luftigare bröd och en tuggig skorpa. Används ofta i italienskt bröd, rullar, flöjter, pizza etc. Kan användas i degar med mycket fullkorn och frön, eftersom det ger ett luftigare bröd. Det är också bra för recept som bygger på mandelmjöl eller frösmjöl, eftersom det ger en bättre konsistens utan att öka kolhydratintaget särskilt mycket. Vetegluten är vetemjöl som har tvättats, vilket koncentrerar gluteninnehållet. Proteininnehållet är högt (77 g per 100 g), medan kolhydratinnehållet är lågt (10,6 g per 100 g). Efter tillsats av vatten återfår vetegluten sin viskoelastiska struktur. Vetegluten innehåller huvudsakligen två grupper av proteiner: gliadin (som påverkar viskositeten) och glutenin (som påverkar elasticiteten). Dosering: 1 - 3 % av mjölmängden - t.ex. om 40 g vetegluten tillsätts till ett kilo mjöl med en proteinhalt på 12 %, höjs den till 15 %. Påse med 150 g
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:28
  • Skurna rågkärnor, 1 kg

    Valsemøllen Cut Rye Grains ger ditt bröd bett, och rågbrödet kropp och vackra synliga korn. Valsverksskivade rågkärnor är hela rågkärnor som har skurits på tvären, vilket ger vackra skivor när du skivar bröd. Används främst i fullkornsrågbröd, men passar även bra i vetebröd. Väska med 1 kg Wholegrain märktNyckelhålsmärkningUtan stråförkortaredanska
    Valsemøllen använder bara de bästa ingredienserna - från de bästa fälten. Spannmålen odlas utan användning av stråförkortare och repellenter. Därför kan du alltid vara säker på att du bakar med danskt mjöl av högsta kvalitet - odlat, skördat och malet i Danmark.
    Pris: kr28,00
    Tillgänglighet:70
  • Caputo Manitoba Oro - 1 kg

    Manitoba Oro eller Manitoba Gold från Caputo - är ett mjöl med en mycket hög proteinhalt (14,5 %) och en mycket god glutenkvalitet som tillåter en hög vattenhalt. Mjölet är malet som Tipo 0 och den speciella malningen gör att mjölet absorberar mycket vätska och man kan på så sätt öka hydreringen, vilket bland annat ger stor elasticitet och sträckbarhet. Mjölet innehåller inget mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra E-300), vilket har en god effekt på jäsningsegenskaperna. De flesta andra vetemjöl har detta tillsatt. Caputo har producerat kvalitetsmjöl i Neapel i Italien sedan 1924. TIPS: Om du använder mjöl med högt proteininnehåll är det en bra idé att tillsätta en syrakälla till dina bakverk - till exempel vetesurdeg eller fruktsyra/citronjuice. Farina forte Golden Maitoba Tipo "0". Manitoba Gold. Teknisk info: Protein 14,5% Elasticitet: P/L 0,50 / 0,60 W: 370/390
    Pris: kr47,00
    Tillgänglighet:35
 
 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.