Beskrivning
Tosca Farina är din genväg till äkta italienskt bröd i många olika former – tillverkat och bakat på traditionellt sätt. Blandningen är en så kallad 100/0-blandning, vilket innebär att endast vatten, jäst och salt behöver tillsättas.
Grundrecept: 500g Tosca Farina 100/0 10g färsk jäst eller 3gtorrjäst 360g vatten 13g salt
Metod:
Vi rekommenderar att den här degen körs i en mixer, eftersom den är mycket lätt.
Tosca Farina, jäst och 300 g vatten knådas i 4 minuter på långsam hastighet – därefter 4 minuter på hög hastighet. Tillsätt 60 g vatten och knåda degen i ytterligare 3 minuter. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 2 minuter.
Önskad temperatur: 24-26 °C.
Gräddningstid: 60 minuter i en bakplåt eller konisk plåt i rumstemperatur och sedan i kylskåp till nästa dag.
Dag 2 tas bröden ut ur kylskåpet och tempereras i rumstemperatur till en kärntemperatur på minst. 15 °C / höjs till önskad volym.
Vid servering: ha gott om olja och mjöl på degen vid servering.
Grunddegen kan användas till en mängd olika läckra bröd, låt dig inspireras nedan. En portion grunddeg ger cirka 880 g.
Ciabatta Liggtid: 5 min. varefter degen sträcks ut till plåtens längd och läggs på en bakplåt Degvikt: 500 g Kavling: Vik och sträck degen Rakningstid*: Torr ca 60 min. Baktemperatur*: 250°C med halv ånga. Efter 2 minuter. sänk temperaturen till 210°C
Gräddningstid*: 25-30 min.
Italian Baguette
Degvikt: 350 g
Kavling: Som flutes
Dekoration: Skär med 2 skivor när du ställer in i ugnen
Rakningstid*: Torrrakning ca 60 min.
Gräddningstemperatur*: 250°C med halv ånga. Efter 2 minuter. sänk temperaturen till 210°C
Gräddningstid*: 20-25 min.
*Indikativ
Italiensk Filone
Degvikt: 600 g
Kavling: Vänd upp spetsigt i ändarna
Dekoration: Skär med 3 skivor när du ställer in i ugnen
Rakningstid*: Torrrakning ca 60 min.
Gräddningstemperatur*: 250°C med halv ånga. Efter 2 minuter. sänk temperaturen till 210°C
Gräddningstid*: 30-35 min.
*Indikativ
Italiensk Focaccia
Degvikt: 150 g
Form: Vik ut till en diameter på ca 15 cm.
Dekoration: Pensla med olivolja, strö över grovt salt och kryddor som rosmarin, timjan, basilika eller oregano. Markera som en lagkaka med en kniv
Rakningstid*: Torrrakning ca 60 min.
Gräddningstemperatur*: 250°C med halv ånga. Efter 2 minuter. sänk temperaturen till 210°C
Gräddningstid*: 15-20 min.
*Indikativ
Italienska bitar
Degvikt: 100 g
Förvaring: Efter jästiden hälls degen ut på bordet, skärs i 100 g bitar. Lägg direkt på smorda plåtar
Förkortningstid*: Ingen
Gräddningstemperatur*: 250°C med ånga. Efter 2 minuter. sänk temperaturen till 210°C
Gräddningstid*: 20-25 min.
*Indikativ
Tomatbröd
Tomat- och olivpesto: 200 g hackade soltorkade tomater, 100 g svarta oliver utan kärna, 10 g timjan. Mixa allt grovt.
Mixningstid*: Mixa väl i ca 2 min. i mixern, strax efter att grunddegen har blandats färdigt.
Degvikt: 2 500 g grunddeg och 310 g tomat- och olivpesto
Inpackning: Rulla ihop som ett långt franskbröd och lägg i en oljad gastrobricka och efter 15 min. Degen trycks ut så att den fyller hela plattan. Sprid sedan 100 g olja över degen och tryck degen så djupt att fingrarna är markerade i degen.
Strö över sesamfrön och grovt havssalt efter höjning. Höjningstid*: Torrhöjning 60 min. Gräddningstemperatur*: 170 °C – ånga i ca 15 sek. Gräddningstid*: Ca 35-40 min. och de sista 5 minuterna. med spjället öppet.
Verona pieces Degvikt: 2.000 g per press (avrundat).
Lägg på plåt med arbetet uppåt Rakningstid*: Torrjäsning ca 60 min. Gräddningstemperatur*: 250°C med halv ånga. Efter 2 minuter.
sänk temperaturen till 210°C Gräddningstid*: 18-20 min *Indikativ



Recensioner
Det finns inga recensioner än.