Veckans recept består av en utsökt vit chokladkaka med lime och blåbär. Lime och blåbär ger kakan en härligt fräsch smak och den är supertrevlig att titta på. Prova det här receptet nästa gång du har gäster och imponera på vänner och familj. 

 

Chokladkakan

100 g smör

100 g vit choklad

2 ägg

2 dl socker

2 ½ dl vetemjöl

1 ekologisk lime

Smör och brödsmulor till formen

 

Topping:

150 g blåbär

hackad vit choklad

¼ l vispgrädde

  • Vispa äggen och sockret i en skål tills de är fluffiga – vispa i 15-20 minuter.
  • Smält smöret i en kastrull och skär den vita chokladen i små bitar.
  • Blanda nu chokladen med det smälta smöret. Blanda väl.
  • Utvinn saften från en lime och riv limen fint med ett rivjärn så att du får små limeskal.
  • När äggen och sockret har vispats, rör försiktigt ner mjölet. Tillsätt sedan det rivna limeskalet och saften och rör ner smöret och chokladen.
  • Och 24 cm. Springform väl smörad och beströdd med ströbröd. Lägg nu degen i formen.
  • Grädda kakan i ugnen i cirka 15 minuter. vid 200° C. När de är gräddade, låt dem svalna helt och hållet.
  • Före servering vispar du vispgrädden och lägger den på tårtan, och dekorerar sedan tårtan med blåbär, lime och hackad vit choklad.

Lycka till med bakningen : )