Just nu är det högsäsong för hallon i de danska skogarna, så varför inte dra nytta av de långa sommarkvällarna och ta en promenad i skogen för att hitta de små röda frestelserna.

 

De färska hallonen smakar himmelskt gott när de precis har plockats, men om du kan behärska dig och spara en påse full, kan du lätt trolla fram en härlig tårta med hallonmousse!

 

Tårtan, eller kakfatet, består av en tjock tårtbotten, toppad med hallonmousse och garnerad med färska hela hallon. En superenkel tårta som garanterat blir en succé varje gång.

 

Basen är en vanlig tårtbotten som gräddas i en 20 cm stor, justerbar tårtring. Istället för att dela den tjocka botten i tre delar som man normalt gör, skär vi ut fyra kakor. Vi använde en mini-tårtform för att sticka ut med.

 

Hallonmoussen består av:

  • 100 g neutralt ostpulver
  • 1 dl vatten
  • 5dl grädde
  • 2-3 handfull färska hallon
  •  

Blanda fromage frais med vatten och vispa 5 dl grädde till en vispad grädde. Rör ihop fromage frais, vispad grädde och hallon till önskad konsistens.

 

Tårtorna blir finast om blandningen sprutas på tårtan med en sprutpåse.

 

Garnera slutligen med färska hallon, eventuellt med en liten stjälk eller ett blad.

 

Skölj hallonen innan du använder dem, men kom ihåg att torka dem innan du använder dem i kakan – annars blir det något kladdigt 🙂

Ps. Om det inte är hallonsäsong kan du prova att använda det färdigblandade fromagepulvret med hallon.