Just nu är det högsäsong för hallon i de danska skogarna, så varför inte utnyttja de långa sommarkvällarna till en tur i skogen efter de små röda frestelserna.
De färska hallonen smakar himmelskt när de precis är plockade, men om man kan behärska sig och spara en påse, kan man enkelt trolla fram en härlig tårta med hallonmousse!
Tårtan, eller rättare sagt tårtorna, består av en tjock tårtbotten, toppad med hallonmousse, garnerad med färska hela hallon. En superenkel tårta som är en garanterad succé varje gång.
Bottnen är en vanlig tårtbotten, som är bakad i en 20 cm justerbar tårtring. Istället för att dela den tjocka bottnen i 3 som man normalt gör, sticker vi ut 4 tårtor. Vi har använt en mini-pajform för att stansa ut med.
Hallonmoussen består av:
- 100g Fromagepulver neutral
- 1dl vatten
- 5dl grädde
- 2-3 nävar färska hallon
Fromagepulvret rörs ut med vatten, och de 5dl grädde vispas till vispgrädde. Fromagepulvret, vispgrädden och hallonen rörs ihop tills önskad konsistens uppnås.
Tårtorna blir finast om massan sprutas på tårtan med en spritspåse.
Slutligen garneras med färska hallon, eventuellt med en liten stjälk eller blad.
Hallon bör sköljas innan användning, men kom ihåg att torka dem innan de används i tårtan – annars blir det lite kladdigt 🙂
Ps. Om det inte är hallonsäsong, prova att använda det färdigblandade fromagepulvret med hallon


