Veckans recept är den klassiska kakan Sarah Bernhardt. Om du älskar choklad är det här receptet något för dig. Receptet ger cirka 20-25 kakor. 

 

Macron Botten:

200 g marsipan

300 g socker

1 dl. äggvita.

 

Blanda marsipanen och sockret väl till en jämn smet.

Tillsätt nu äggvitorna lite i taget. Fyll en spritspåse med all äggvita och spritsa ut makronblandningen på ett bakplåtspapper. Makronerna ska vara ungefär lika stora som en femkrona.

Grädda makronerna i ca 15 minuter. vid 170° C.

 

Chokladkräm:

½ l. vispgrädde

150 g mörk choklad

 

Dessutom används smält mörk choklad för att täcka kakorna.

 

Koka upp grädden och tillsätt sedan chokladen. Rör om ordentligt tills chokladen är helt upplöst i grädden.

Häll grädden i en skål och ställ den i kylskåp i minst 3 timmar, helst till nästa dag.

När grädden har kylts ner, vispa den med en handmixer. Lägg den fasta grädden i en spritspåse och fördela grädden på makronbaserna.

Ställ Sarah Bernhardt-kakorna i kylskåpet i ca. ½ timme innan du doppar dem i mörk choklad. För att få en vacker tårta är det viktigt att du har tempererat din smälta choklad på rätt sätt. Läs om temperering av choklad här.

Dessutom kan det vara bra att tillsätta lite chokladfett i din kopplingschoklad, eftersom det gör chokladen tjockare och gör det möjligt att skapa ett tunnare lager kopplingschoklad.

 

Lycka till med bakningen : )