Gå in i köket med barnen och prova den här veckans recept på enkla och roliga stekta ägg-cupcakes.
Cupcakes:
225 g vetemjöl
225 g mjukt smör
225 g socker
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
· Sätt ugnen på 175° C.
· Ställ upp 18 pappersmuffinformar (se bagebixens stora utbud här) i en muffinplåt.
· Blanda alla ingredienser i en skål och rör degen slät med en elvisp.
· Fördela degen i pappersformarna och grädda kakorna i ugnen i ca 15-18 min.
· Låt kakorna svalna innan de dekoreras.
Topping:
400 g florsocker
240 g mjukt smör
1 nypa salt
18 halva persikor (från burk)
· Sikta florsockret i en skål.
· Tillsätt smör och salt och vispa ihop blandningen med en elvisp så att det blir en slät kräm.
· Bred krämen på kakorna och dekorera med en halv persika mitt på kakan så att det ser ut som ett stekt ägg.
Lycka till med bakningen : )


