Gå in i köket med barnen och prova veckans recept på enkla och roliga muffins med stekt ägg.

 

Cupcakes:

225 g vetemjöl

225 g mjukt smör

225 g socker

4 ägg

2 tsk. bakpulver

1 tsk. vaniljpulver

 


–           S
Sätt ugnen på 175° C.

–           Ställ upp 18 pappersmuffinsformar (se bagebix stora utbud här) i en muffinsform.

–           Blanda alla ingredienser i en skål och slå degen med en elvisp tills den är slät.

–           Fördela degen i pappersformarna och grädda kakorna i ugnen i ca 15-18 minuter.

–           Låt kakorna svalna innan du dekorerar dem.

 

 

Topping:

400 g florsocker

240 g mjukt smör

1 nypa salt

18 halva persikor (från burken)

 

–           Sila florsockret i en skål.

–           Tillsätt smöret och saltet och vispa ihop blandningen med en elvisp till en slät kräm.

–           Bred grädden på kakorna och dekorera med en halv persika i mitten av kakan, så att det ser ut som ett stekt ägg.

 

 

 Lycka till med bakningen : )