Vem tänker inte på vår och sommar när jag nämner rabarber – så skynda dig att gräva upp några av de rosa pinnarna ur jorden så att du kan bjuda familj, vänner och kollegor på den här läckra pajen!
 
Vi älskar den här tiden på året när bakning är ett tecken på att sommaren har börjat.
 
Vi har gjort pajen i fyra små pajer, i ø10 cm stora formar,  , men du kan också välja en stor ø24 cm stor form. 
 
Vad du behöver för pajen:
100 g socker
2 ägg 
100 g smält smör (måste vara riktigt smör)
100 g vetemjöl
50 g kokosnötmjöl (vi använde kokosnötmjöl som färgats rött med pastafärg – det gav en fin röd färg åt pajen).
1 tesked bakpulver
Kärnor från en vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljeextrakt.
100 g marsipan (skuren i små tärningar)
100 g blåbär
200 g rabarber (skuren i tunna skivor) 
4-5 msk rörsocker
 
Så här gör du:
 
Sätt på ugnen till 170 grader. 
 
Vispa ägg och socker väl tillsammans. 
 
Smält smöret och tillsätt det lite i taget.
 
Blanda mjölet, kokosmjölet, bakpulvret och vaniljfröna tillsammans och blanda i degen.
 
Skär marsipanen i små tärningar och lägg dem i degen tillsammans med 1/2 av rabarberna och blåbären.
 
Fördela degen i 4 små tårtformar som du smörjer med olja eller smör.
 
Lägg resten av rabarberna och blåbären på degen och tryck ner dem lite.
 
Strö rörsocker över de obakade pajerna.
 
Sedan är de redo att bakas.
 
Grädda i en förvärmd ugn i cirka 30 minuter – om du använder en stor pajform, lägg till 5 minuter till.
 
Kan variera något från ugn till ugn. 
 
 
Det du behöver för maränglocket:
1 dl pastöriserade äggviter
ca 85 g florsocker
Kärnor från 1/2 vaniljstång eller vaniljextrakt
Osaltade pistagenötter som garnering 
 
Så här gör du:
 
Blanda allt i en mixer på hög hastighet tills det blir styvt och tuggigt.
 
Lägg marängen i en spritspåse och skär ett hål på ca 1 cm (använd utan spritspåse).
 
Du gör små “bomber” på alla pajer och gräddar dem ytterligare 5 minuter. tills marängen börjar få färg (håll utkik, det går fort).
 
När de är gräddade, strö över hackade osaltade pistagenötter.
 
Servera varm eller kall för en god kopp mokka i trädgården.
 
Njut av bakningen.