Cupcakes
250 g mjöl
1 tesked bakpulver
½ tesked bakpulver
¼ tesked salt
2 dl kokosmjölk
1 tsk vit rom
120 g smör
150 g socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
125 g burk krossad ananas, avrunnen
Smörkräm
120 g smör
200 g florsocker
2 msk kokosmjölk
1 tsk vit rom
 
Dekorationer
12 Maraschino-körsbär
Rostade kokosflingor
 
Instruktioner
Värm ugnen till 180ºC.
 
Placera pappersformar i en muffinsform med 12 hål.
 
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.
 
Blanda kokosmjölk och rom i en separat skål och ställ åt sidan.
 
Vispa smöret och sockret tills det är ljust och fluffigt.
 
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje ägg.
 
Vik ihop hälften av den siktade mjölblandningen, sedan hälften av kokosmjölksblandningen, så att den
resten av mjölet och slutligen resten av kokosmjölken.
 
Rör i vaniljextraktet och rör sedan i den krossade ananasen.
 
Häll blandningen i pappersformarna och grädda i ugnen i 18-20 minuter.
 
Låt dem svalna i formen i 5 minuter och lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt och hållet.
 
 
Rör smöret tills det är mjukt.
 
Sikta gradvis in florsockret tills det är jämnt och krämigt.
 
Tillsätt kokosmjölk och rom och fortsätt röra tills det är helt slätt.
 
Sprid ut i en spritspåse med en 012-spets och gör virvlar på kakorna.
 
Strö rostade kokosflingor på toppen och lägg till ett körsbär.
 
 
Det här receptet har skapats av vår begåvade tårtkonsult Elspeth. Du hittar fler goda recept i menyn till vänster under “recept”.