Interventioner:

125 g mjukt smör

125 g socker

2 matskedar Pimm’s No. 1

2 ägg

125 g mjöl

1½ tesked bakpulver

3 matskedar helmjölk

Värm ugnen till 180 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsform. Grädda smör, socker och Pimms med en elektrisk mixer i 5-7 minuter, eller tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt ägg, ett i taget, och rör om i ytterligare 2 minuter. Tillsätt mjölet och bakpulvret och rör om tills det är blandat. Tillsätt mjölken och rör om i ytterligare en minut. Fyll muffinsformarna nästan till toppen och grädda i 20 minuter. Ta ut muffinsen ur formen och låt den svalna på ett galler.

 

Smörkräm:

125 g mjukt smör

1 matsked Pimm’s No.1

250 g florsocker, siktad

2 matskedar mjölk

Rör smöret och Pimms väl samman i ca 2 minuter. Tillsätt florsocker och mjölk och rör om i ytterligare 2 minuter. Ställ i kylskåp tills det behövs.

 

Fyllning:

2 jordgubbar (hackade)

2 skivor apelsin utan skal (hackade)

Några myntablad

 

Samles:

Använd en kärna för att ta bort mitten av varje cupcake och fyll sedan upp med fruktblandningen. Garnera med smörkräm, skivor av blandad frukt och myntablad.

 

Det här receptet är gjort av vår tårtkonsult Elspeth.