Pimms Sommar Cupcakes

Pimms Sommar Cupcakes

Ingredienser:

125 g mjukt smör

125 g socker

2 matskedar Pimm’s No. 1

2 ägg

125 g mjöl

1½ tesked bakpulver

3 matskedar lättmjölk

Värm ugnen till 180 °C och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Rör ihop smör, socker och Pimm’s med en elektrisk mixer i 5–7 minuter, eller tills det är lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör i ytterligare 2 minuter. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör tills det är inarbetat. Tillsätt mjölk och rör ytterligare en minut. Fyll muffinsformarna nästan till toppen och grädda i 20 minuter. Ta ut cupcakesen från bakformen och låt dem svalna på ett galler.

 

Smörkräm:

125 g mjukt smör

1 matsked Pimm’s No.1

250 g florsocker, siktat

2 matskedar mjölk

Rör ihop smöret och Pimm’s ordentligt i ca 2 minuter. Tillsätt florsocker och mjölken och rör ytterligare i 2 minuter. Ställ i kylskåpet tills den ska användas.

 

Fyllning:

2 jordgubbar (hackade)

2 skivor apelsin utan skal (hackade)

Ev. ett par myntablad

 

Montering:

Använd en kärnhusurtagare för att ta bort mitten av varje cupcake och fyll sedan upp med fruktblandningen. Dekorera med smörkrämen samt blandade fruktskivor och myntablad

 

Detta recept är gjort av vår KageKonsulent Elspeth

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.