Petit Fourer

Petit Fourer

Gör små läckra Petit Fourer som kan avnjutas till kaffet eller kanske vid en festlig tillställning i familjen, som bröllop, dop eller en stor födelsedag. Dina gäster kommer inte att kunna motstå denna läckra frestelse. Det finns alla möjliga olika petit fourer. Här nedan får du receptet på två underbara varianter.

 

PETIT FOURS-BOTTNAR

200 g. marsipan

100 g. socker

40-50 g. äggvitor

· Blanda marsipan och socker till en jämn massa.

·         Tillsätt ca. 40-50 g. äggvitor – så massan är mjuk och lätt att arbeta med.

· Använd en spritspåse med rund tyll och spritsa små runda petit fours-bottnar på storlek med en femkrona.

· Grädda bottnarna på en dubbelplåt i ugnen vid 220° C i ca. 4-5 minuter – tills bottnarna har en lätt gyllene färg.

 

FYLLNING

Mörk tryffel med Grand Marnier:

30 g. mörk choklad

40 g. grädde

10 g. Grand Marnier

Mörk choklad till överdrag

· Koka upp grädden och häll den därefter över den uppvägda mängden choklad.

· Rör ihop grädden och chokladen väl, så att du får en jämn kräm.

· Tillsätt Grand Marnier till krämen och rör om ordentligt.  

· Låt nu krämen svalna – gärna till nästa dag.

·         Rör därefter upp krämen lätt och lägg den i en spritspåse med en rund, slät tyll. Spritsa nu ut krämen på petit fours-bottnarna.

· Ställ petit fourerna kallt innan de ska överdras med choklad – gärna i frysen.

·         Nu överdras varje enskild petit four med mörk choklad och dekoreras efter eget önskemål. Här har vi dekorerat med ett chokladhjärta bestrött med frystorkade hallon.

 

Vit tryffel med Bailey:

110 g. vit choklad

50 g. grädde

10 g. Bailey

Vit choklad till överdrag

· Koka upp grädden och häll den därefter över den uppvägda mängden choklad.

· Rör ihop grädden och chokladen väl, så att du får en jämn kräm.

· Tillsätt nu Bailey och rör om ordentligt i krämen.

· Låt nu krämen svalna – gärna till nästa dag.

·         Rör därefter upp krämen lätt och lägg den i en spritspåse med en rund, slät tyll. Spritsa nu ut krämen på petit fours-bottnarna.

· Ställ petit fourerna kallt innan de ska överdras med choklad – gärna i frysen.

·         Nu överdras varje enskild petit four med vit choklad och dekoreras efter eget önskemål. Här har vi t.ex. dekorerat med ett vitt chokladhjärta inkapslat i mörk choklad.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.