Gör små läckra Petit Fours som du kan njuta av till kaffet eller till en festlig familjehändelse som ett bröllop, dop eller en stor födelsedag. Dina gäster kommer inte att kunna motstå denna läckra frestelse. Det finns alla sorters petit fours. Nedan hittar du receptet på två underbara smaker.

 

PETIT FOURS BOTTOMS

200 g marsipan

100 g socker

40-50 g. äggviter.

–           Blanda marsipan och socker till en jämn smet.

–         Tillsätt cirka 40-50 g. äggviter – så att blandningen blir mjuk och lätt att arbeta med.

–           Använd en spritspåse med en rund tyll och spritsa små runda petit fours i storlek av en femma.

–           Grädda bottnarna på ett dubbelt bakplåtspapper i ugnen i 220° C i ca 4-5 minuter – tills bottnarna har fått en lätt gyllene färg.

 

FYLD

Mörk tryffel med Grand Marnier:

30 g mörk choklad

40 g grädde

10 g. Grand Marnier

Mörk choklad för överdrag

–           Koka upp grädden och häll den över den uppmätta mängden choklad.

–           Blanda grädden och chokladen väl till en slät kräm.

–           Tillsätt Grand Marnier till grädden och rör om ordentligt.  

–           Låt krämen svalna – helst till nästa dag.

–         Rör sedan grädden lätt och häll den i en spritspåse med en rund, slät spets. Krämen fördelas nu på petit fours.

–           Lägg petit fours i kylskåpet innan du överstryr dem med choklad – helst i frysen.

–         Övertrakta nu varje petit four med mörk choklad och dekorera som du vill. Här är den dekorerad med ett chokladhjärta beströdd med frystorkade hallon.

 

Vit tryffel med Bailey:

110 g vit choklad

50 g grädde

10 g. Bailey

Vit choklad för överdragning

–           Koka upp grädden och häll den över den uppmätta mängden choklad.

–           Blanda grädden och chokladen väl till en slät kräm.

–           Tillsätt nu Bailey och rör om ordentligt i grädden.

–           Låt krämen svalna – helst till nästa dag.

–         Rör sedan grädden lätt och häll den i en spritspåse med en rund, slät spets. Krämen fördelas nu på petit fours.

–           Lägg petit fours i kylskåpet innan du överstryr dem med choklad – helst i frysen.

–         Övertrakta nu varje petit four med vit choklad och dekorera som du vill. Här är den till exempel dekorerad med ett hjärta av vit choklad som är inneslutet i mörk choklad.