Som utlovat förra veckan kommer här ett recept på läckra fyllda chokladkakor med pepparmintkräm. Chokladen tillverkas med våra nya professionella chokladformar. Dessutom har vi använt airbrush, chokladfärg och glitterdamm för att skapa fina detaljer på chokladen.

 

Pepparmintkräm (15-18 stycken):

120 g florsocker

4 msk. Pastöriserade äggviter.

Några droppar pepparmintarom

 

– Blanda florsockret och de pastöriserade äggvitorna väl.

-Ta bort pepparmintaromen och låt grädden dra en stund.

 

Dekorera choklad:

För att dekorera chokladen användes en airbrush, chokladfärg och guldstoft.

 

–  Airbrushen fylls med guldchokladfärg (färgen måste värmas upp till högst 40 °C för att bli flytande) och chokladformens håligheter sprutas nu med färgen. Färgen måste sedan få stelna.

– När färgen är torr penslar du guldstoft i chokladformens håligheter.

– Formen är nu redo att fyllas med choklad.

 

Fylld choklad:

Mörk choklad

 

Temperera den mörka chokladen.

– Häll chokladen i den professionella chokladformen. Formen måste fyllas helt och hållet. Skrapa bort överflödig choklad och knacka sedan på formen för att undvika lufthål i chokladen.

– Vänd chokladformen upp och ner så att den överflödiga chokladen hamnar i skålen med smält choklad.

– Skrapa formen ren igen.

– Ställ formen i kylskåp i 5-10 minuter. Nu har du ett chokladskal.

– Fyll skalet med pepparmintkräm, men kom ihåg att stoppa 2-3 mm. före kanten, eftersom skalet måste stängas med choklad.

– Låt grädden stelna och försegla sedan skalet med ett lager choklad. Skrapa formen ren igen för att få en jämn yta på chokladen. Ställ formen i kylskåpet i 5-10 minuter så att chokladen kan stelna.

– Nu kan de fyllda chokladen vändas ut ur formen.

 

Ha så kul : )