Det här receptet ger cirka 60 läckra tryfflar.
Du behöver:
- 200 g Valrhona Inspiration Passion
- 125 g vispgrädde
- 35 g glukos
- 200 g krispigt
- 100 g pistasch, pistage
- 300 g Callebaut W2
- 60 tryffelskal
Förfarande:
Hacka Inspiration i mindre bitar och lägg dem i en skål.
Värm grädden och glukos i en liten kastrull. Rör om under tiden så att det inte bränns. Grädden får inte koka, utan bör nå upp till cirka 80 grader.
När blandningen är varm, häll den över den hackade Inspirationen i skålen. Den ska täcka den hackade inspirationen helt och hållet.
Låt den stå i 5-10 minuter.
Rör nu långsamt ihop blandningen tills det inte finns några klumpar kvar.
Medan blandningen fortfarande är varm, lägg plastfolie över hela blandningen i skålen. Den måste täckas helt och hållet och stängas tätt av filmen.
Ganachen ska nu stå i kylskåpet i minst 8 timmar – helst till nästa dag.
Rör om i ganachen innan den används för att göra den smidigare och luftigare.
Lägg blandningen i en spritspåse och fyll de 60 skalen. Det ska fortfarande finnas utrymme för att stänga skalen med choklad, utan att det ser ut som en buckla.
Smält ca 100 g Callebaut W2 och lägg det i en spritspåse. Stäng nu skalen med choklad – se till att de är helt stängda, annars påverkas hållbarheten.
Låt de slutna skalen stelna i kylskåpet i 15 minuter.
Hacka under tiden pistagekärnorna och blanda dem med croissan.
Temperera nu 200 g Callebaut W2.
Doppa tryffelbollarna i den tempererade chokladen och rulla dem sedan omedelbart i de hackade pistagekornen blandade med den knapriga toppingen.
Låt tryffelbollarna stelna på ett bakplåtspapper.
Bäst förvaras svalt – vid 12-18 grader.
Hållbarhet ungefär en vecka – om de håller så länge! 🙂
Kolla också in våra produkter med chokladfett och chokladsmör här: