Tårtbottnar

Tårtbottnar

Receptet ger 3 vanliga tårtbottnar.

 

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 125 g socker
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • ¾ tsk bakpulver

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker till en luftig smet. Den ska vara lätt och fluffig. Blanda mjöl, bakpulver och potatismjöl, och vänd ner det försiktigt i äggsmeten. Ställ en 20 cm bakring på ett bakplåtspapper och vik upp papperet runt ringens kanter. Smörj ringen och bakplåtspapperet. Häll smeten i formen och grädda längst ner i en förvärmd ugn på 175° i ca 30 minuter. Kontrollera om bottnen är genomgräddad med en sticka eller köttermometer. Smeten ska inte ’hänga kvar’. När kakan har svalnat helt kan den delas i 3 med en vass kniv eller en tårtbottendelare.

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.