Med Fromage-pulver behöver det inte ta lång tid eller vara krångligt att göra vackra kakor med läckra fyllningar.

För en tårta för 8-10 personer behöver du:

  • 1 förpackning Blodapelsinostpulver
  • 500 ml vispgrädde
  • 100 ml vatten
  • Layer cake-bottnar (recept HÄR)
  • 1-2 blodapelsiner som garnering

Börja med att göra tårtbotten. Företrädesvis i en rund bakring  ø24. Då har de rätt storlek för efteråt.

 

Medan bottnen svalnar, vispa grädden tills den är styv. Vispa ihop fromage frais och vatten och tillsätt till grädden.

 

I en lite större bakring (t.ex. ø26 och eventuellt täckt med tårtband), placera en botten i botten och fördela 1/5 av ostkakan jämnt över toppen och ända ut till kanten. sedan ytterligare en bas, fromage, ytterligare en bas och slutligen resten av fromaget. Ju tidigare du gör detta, desto lättare är det att få en fin fromage utan “hål”.

 

Ställ den sedan i kylskåp tills osten har stelnat helt och hållet, och helst tills den ska serveras.

 

TIPS: Tårtan kan läggas i frysen för att få den finaste kanten när tårtbandet tas bort.

 

För de mer erfarna kan du placera halverade och skalade apelsinskivor runt kanten av formen innan du viker kakan, som på bilden ovan.

 

Dekorera tårtan med vispad grädde och/eller blodapelsingel.

 

Ha kul!


Kolla också in våra produkter med chokladfett och chokladsmör här: