Om du inte har några timmar på dig att göra läckra kakor från grunden behöver du inte nöja dig med en Fakta citronlimpa. Om du är ute efter något lätt och gott rekommenderar vi gräddstärkelse, även känd som fromage frais, för att skapa snabba och läckra kakor.

 

Den här veckan visar vi hur enkelt det kan vara att göra svartvinbärsskorpor.

 

För cirka 12 skivor behöver du

  • 1 paket cassisostpulver
  • 500 ml vispgrädde
  • 100 ml vatten
  • Layer cake-bottnar (receptet HÄR)
  • Färska/picklade svarta vinbär som garnering

 

Börja med att göra tårtbotten. Helst i en fyrkantig bakring.

 

Medan bottnen svalnar, vispa grädden tills den är styv. Vispa ihop fromage frais och vatten och tillsätt till grädden.

 

I den rengjorda bakringen (eventuellt. täckt med tårtband), lägg botten på botten och fördela osten jämnt över den. Ställ den sedan i kylskåp tills osten har stelnat helt och hållet, och helst tills den ska serveras.

 

TIPS: Det är lättare att få ett fint snitt när du skär upp skivorna om du lägger hela kakan i frysen först 🙂

 

Ha kul!