Enkla chokladtårtbottnar

Enkla chokladtårtbottnar

Receptet ger 3 bottnar.

  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 140 g mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk god kakao

 

Tillvägagångssätt

Vispa ägg och socker pösigt.

 

Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i äggsmeten. Gör detta försiktigt så att smeten förblir luftig!

 

Bottnarna kan antingen bakas i var sin springform eller bakas i en och skäras ut när de har svalnat. Det senare är att föredra då de blir mer ’saftiga’. Använd gärna en tårtdelare.

 

Om bottnarna bakas var för sig ska de gräddas i 240° C i 4-5 minuter. Om de bakas tillsammans ska de bara ha ca 190°, men i 12-15 minuter. Kontrollera med en nål eller sticka när de inte längre klibbar.

 

TIPS: Den bästa tidpunkten att ta ut bottnarna ur formarna är för övrigt ca 5 minuter efter att de har tagits ut ur ugnen.


Kolla även in våra chokladfett- och chokladsmörprodukter här:


FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.