Sedan var det dags att göra läckra chokladcupcakes med en fin krämig chokladtopping : )

Cupcakes:

225 g vetemjöl

2 tsk. bakpulver

1 tsk. vaniljpulver

225 g. ljust brunt socker

225 g smör.

2 ägg

100 g mörk choklad

1 ½ dl mjölk

 

–           Ställ in ugnen på 175° C.

–           Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

–           Grädda socker och smör i en skål med en elvisp eller mixer.

–           Dela äggen i gulor och vita.

–           Blanda äggulorna med socker och smör.

–           Smält chokladen och tillsätt den till degen.

–         Tillsätt nu de siktade ingredienserna och mjölken. Rör ihop degen tills den är jämn.

–           Vispa äggvitorna i en skål tills de är styva och vänd sedan in dem i degen.

–           Smeten fördelas nu i 12-14 lux muffinsformar.

–           Grädda kakorna i ugnen i ca 15-20 minuter.

 

Topping:

115 g smör

1 msk mjölk

100 g mörk choklad

1 tsk. vaniljsocker

90 g florsocker

 

–           Vispa smöret i en skål tills det är mjukt.

–           Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.

–         Smält chokladen och tillsätt den i blandningen tillsammans med vaniljsockret. Rör om blandningen tills den är slät.

–           Sikta in florsockret och vispa in det i blandningen tills du får en krämig, tjock glasyrtopping.

–           När muffinsen är kall, bred på toppingen på muffinsen.

–           Dekorera kakorna med choklad och frukt om du vill.

 

Lycka till med bakningen : )