Sedan var det dags att göra läckra chokladcupcakes med en fin krämig chokladtopping : )
Cupcakes:
225 g vetemjöl
2 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljpulver
225 g. ljust brunt socker
225 g smör.
2 ägg
100 g mörk choklad
1 ½ dl mjölk
– Ställ in ugnen på 175° C.
– Sikta mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
– Grädda socker och smör i en skål med en elvisp eller mixer.
– Dela äggen i gulor och vita.
– Blanda äggulorna med socker och smör.
– Smält chokladen och tillsätt den till degen.
– Tillsätt nu de siktade ingredienserna och mjölken. Rör ihop degen tills den är jämn.
– Vispa äggvitorna i en skål tills de är styva och vänd sedan in dem i degen.
– Smeten fördelas nu i 12-14 lux muffinsformar.
– Grädda kakorna i ugnen i ca 15-20 minuter.
Topping:
115 g smör
1 msk mjölk
100 g mörk choklad
1 tsk. vaniljsocker
90 g florsocker
– Vispa smöret i en skål tills det är mjukt.
– Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.
– Smält chokladen och tillsätt den i blandningen tillsammans med vaniljsockret. Rör om blandningen tills den är slät.
– Sikta in florsockret och vispa in det i blandningen tills du får en krämig, tjock glasyrtopping.
– När muffinsen är kall, bred på toppingen på muffinsen.
– Dekorera kakorna med choklad och frukt om du vill.
Lycka till med bakningen : )