Det är höst och det är kallt. Den här veckan får du alltså ett recept på en läcker karamelltårta med olika rostade nötter. Tårtan är perfekt för en kall höstkväll när du bara behöver något gott till kvällskaffet.

 

Tårtbotten:

180 g vetemjöl

100 g ljust rörsocker

½ tsk. bakpulver

100 g smör

 

– Sätt ugnen på 150° C och smörj en pajform med en diameter på 24 cm.

– Smöret är smält.

– Blanda mjöl, rörsocker och bakpulver.

– Det smälta smöret tillsätts till blandningen. Rör om i degen. Degen ska vara smulig.

– Fördela degen i pajformen.

 

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

50 g brunt mjöl

2 msk lönnsirap

1 tsk. vaniljsocker

 

50 g paranötter

20 g mandelbitar

30 g hasselnötter

 

– Den kondenserade mjölken blandas med mjöl, lönnsirap och vaniljsocker.

– Häll blandningen på toppen av tårtan.

– Strö nu nötter över pajen.

– Grädda pajen i ca 60 minuter.

 

Pajen är lämplig för 8-10 personer.

Lycka till med bakningen : )