Karamelltårta med rostade nötter

Karamelltårta med rostade nötter

Det har blivit höst och kallt i vädret. Den här veckan får du därför ett recept på en läcker karamelltårta med olika rostade nötter. Tårtan är perfekt för en kall höstkväll när man vill ha något gott till kvällskaffet.

 

Tårtbotten:

180 g vetemjöl

100 g ljust rörsocker

½ tsk bakpulver

100 g smör

 

– Sätt ugnen på 150° C och smörj en pajform med 24 cm i diameter

– Smält smöret.

– Blanda mjöl, rörsocker och bakpulver.

– Tillsätt det smälta smöret i blandningen. Rör om i degen. Degen ska vara smulig.

– Fördela degen i pajformen.

 

Fyllning:

1 burk kondenserad mjölk

50 g farinsocker

2 msk lönnsirap

1 tsk vaniljsocker

 

50 g paranötter

20 g mandelspån

30 g hasselnötter

 

– Blanda den kondenserade mjölken med farinsocker, lönnsirap och vaniljsocker.

– Häll blandningen över tårtbotten.

– Strö nu nötterna över tårtan.

– Grädda tårtan i ca 60 min.

 

Tårtan räcker till 8-10 personer.

Lycka till med bakningen : ) 

FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.