Det har blivit höst och kallt i vädret. Den här veckan får du därför ett recept på en läcker karamelltårta med olika rostade nötter. Tårtan är perfekt för en kall höstkväll när man vill ha något gott till kvällskaffet.
Tårtbotten:
180 g vetemjöl
100 g ljust rörsocker
½ tsk bakpulver
100 g smör
– Sätt ugnen på 150° C och smörj en pajform med 24 cm i diameter
– Smält smöret.
– Blanda mjöl, rörsocker och bakpulver.
– Tillsätt det smälta smöret i blandningen. Rör om i degen. Degen ska vara smulig.
– Fördela degen i pajformen.
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
50 g farinsocker
2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljsocker
50 g paranötter
20 g mandelspån
30 g hasselnötter
– Blanda den kondenserade mjölken med farinsocker, lönnsirap och vaniljsocker.
– Häll blandningen över tårtbotten.
– Strö nu nötterna över tårtan.
– Grädda tårtan i ca 60 min.
Tårtan räcker till 8-10 personer.
Lycka till med bakningen : )


