Jordgubbssäsongen är i full gång, så varför inte använda de läckra bären i en tårta? Den här veckan hittar du ett lätt och gott recept på en tårta med jordgubbsmousse och chokladbotten.

CHOKOBUNDE

  • 250 g socker
  • 8 ägg
  • 125 g mörk choklad
  • 200 g mjöl
  • 1 tsk. bakpulver
  • 50 g kakao

Vispa ägg och socker i en skål tills de är vita (vispa i minst 10 minuter).

Under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad.

Tillsätt nu den flytande chokladen till ägg- och sockerblandningen.

Sikta ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda försiktigt alla torra ingredienser i den vispade smeten.

Degen breds nu ut på ett bakplåtspapper på en plåt.

Grädda i ugnen i 200° C i 10-12 minuter.

JORDGUBBSMUSSLOR

  • 1 pk. Jordgubbsgräddpulver från Städter
  • ½ l grädde
  • 1 dl vatten

Vispa grädden.

Blanda 125 g ostpulver med 1 dl vatten. Blanda nu ner den vispade grädden i blandningen lite efter lite. Nu är moussen klar att användas.

 

När den bakade chokladbottnen har svalnat skärs den ut med en ringuttagare – här används en ring med en diameter på 10 cm.

Låt botten sitta kvar i ringen och fyll sedan ringen med jordgubbsmousse. Använd en palettkniv för att skapa en jämn yta på kakan.

Ta bort ringen från kakan (lägg eventuellt kakan i frysen en stund, då lossnar ringen lättare) och garnera med färska, läckra jordgubbar.

 

Ha så kul : )