Sommaren närmar sig och det är dags för en läcker efterrätt att njuta av i värmen. Jordgubbar i en maräng och en utsökt mascarponekräm är en säker hit. Desserten är lätt att göra och mycket god.

 

Maräng:

200 g. äggvita.

300 g florsocker

 

–           Vispa vitorna tills de är lätta och styva.

–           Tillsätt nu mjölet och vispa tills blandningen är styv (5-10 minuter).

–           Lägg blandningen i en spritspåse med stjärnspets och spritsa ut marängerna på ett bakplåtspapper.

–           Grädda näten i ugnen i 120° C i ca 45 minuter.

 

Mascarpone-kräm:

3 pastöriserade äggulor

2-4 msk. mascarpone

Cirka 50 g florsocker

Lite vaniljsocker om du vill

–           Vispa äggulorna tills de är lätta och fluffiga – vispa i ca 10 minuter.

–           Tillsätt lite äggblandning till mascarponen och blanda väl.

–         Tillsätt mascarponeblandningen till resten av äggblandningen. Tillsätt nu lite florsocker och vaniljsocker genom en sil för att undvika klumpar.

 

Vänd försiktigt ihop allting så att luften inte slås ut ur äggblandningen.

Fyll marängen med mascarponekräm och läckra jordgubbar. Låt jordgubbarna ligga i en god likör i några timmar innan de serveras.

 

Som en extra liten detalj kan du dekorera med små prästkragar i fondant.

 

Nu återstår bara att säga grattis på födelsedagen!