Fläderbärspaj

Fläderbärspaj

Du behöver:
 
Degen
300 g mjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg 
 
Fyllningen
575 g fläderbär
200 g socker
3 msk majsstärkelse
1 msk citronsaft
 
 
Gör så här:
 
Sätt först ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till degen och knåda dem väl till en jämn deg.
Låt degen vila i kylen i ½-1 timme.  
Medan degen vilar, gör fyllningen. Värm bären med sockret på medelhög värme i ca 15 minuter – detta för att säkerställa att alla gifter är borta från bären – fläderbär får inte ätas råa.
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och tillsätt detta i bärblandningen när den har kokat.
Blandningen kommer nu att tjockna. Tillsätt citronsaft och ställ sedan bärblandningen åt sidan.  
 
Smörj gärna din pajform, helst med baksprej.
Nu kavlas degen ut på ett mjölat bord – se till att kavla degen så att den är lite större än din pajform.
När pajformen är täckt med deg ska fläderbärsblandningen hällas i.
Sedan ska resten av degen kavlas ut och läggas ovanpå, precis som du vill ha det.
Man kan till exempel göra ett fint pajgaller med hjälp av en gallerskärare,
Strö lite socker över pajen. 
Grädda pajen i ca 40 minuter tills den är fint gyllene. 
Det är en bra idé att ha en bakplåt under pajen vid gräddning, eftersom fläderbären gärna bubblar över kanten på pajformen. 
Låt pajen svalna och servera den gärna med vaniljglass eller gräddfil.
 
Lycka till med bakningen : ) 
FÅ ETT E-POSTMEDDELANDE NÄR VARAN FINNS I LAGER IGEN! Vi meddelar dig när denna produkt finns i lager igen. Vi skickar ett e-postmeddelande till den adress du anger nedan.
E-post Kvantitet Vi delar inte din adress med någon annan, men du ger oss tillåtelse att skicka ett e-postmeddelande om att produkten finns i lager igen.