Se hela vårt sortiment för gräddbrödsbakning HÄR

Det är dags att göra gräddpapper. Det finns otaliga läckra smaker av gräddpapper som kombinerar alla möjliga olika smaker. Den här veckan har vi ett recept på den klassiska gräddbullen med våffelbotten:

Vad du behöver:

Lägg glukossirap, vatten och vanilj i en kastrull och koka upp vid 110 °C. Använd en sockertermometer för att kontrollera att temperaturen är korrekt.

Under tiden som massan kokar, vispa äggvitorna och sockret tills de är styva.

När den kokta massan når 110° C, tillsätt massan till de vispade vitorna och sockret. Fortsätt att vispa medan du tillsätter den kokta massan – vispa massan i minst 10 minuter (och helst mer) efter att den kokande sirapen har tillsatts.

Nu har vi ett fast skum. Lägg skummet i en spritspåse med en spets (här använde vi en slät spets) och fördela skummet på de bakade bottnarna.

Gräddbollarna ska nu stå i kylskåp i ca 6 timmar innan de täcks med choklad. Vilotiden gör att det bildas en lätt film på gräddkulan.

Efter vila smälter du choklad. Doppa gräddbollarna i chokladen och garnera med kokosnöt, frystorkade hallon eller liknande. När chokladen har fastnat är gräddkakorna redo att serveras.

Ha så kul : )

Se hela vårt sortiment för gräddbrödsbakning HÄR