Se hela vårt utbud för gräddbullstillverkning direkt HÄR
Då är det dags att göra gräddbullar. Det finns otaliga läckra varianter av gräddbullar som kombinerar världens alla olika smaker. Den här veckan följer ett recept på den klassiska gräddbullen med en botten av våffla:
Du behöver:
- 200 g pastöriserade äggvitor
- 300 g socker
- 150 g glukossirap
- 1 dl vatten
- Korn från 1 vaniljstång
- Choklad till överdrag
- Gräddbullebottnar
Glukossirap, vatten och vanilj läggs i en kastrull och kokas upp till 110 °C. Använd en sockertermometer för att säkerställa att temperaturen är korrekt.
Medan ovanstående massa kokas, vispas äggvitor och socker styvt.
När den kokta massan når 110 °C tillsätts massan till de vispade vitorna och sockret. Det ska fortsätta vispas medan den kokta massan tillsätts – vispa massan i minst 10 minuter (och gärna mer) efter att den kokande sirapen har tillsatts.
Nu har du ett fast skum. Lägg skummet i en spritspåse med tyll (här har använts en slät tyll) och fördela skummet på de bakade bottnarna.
Gräddbullarna ska nu ställas i kylen i cirka 6 timmar innan de överdras med choklad. Vilotiden gör att det bildas en lätt hinna på gräddbullen.
Efter vilotiden smälts lite choklad. Doppa gräddbullarna i chokladen och pynta eventuellt med kokos, frystorkade hallon eller liknande. När chokladen har stelnat är gräddbullarna klara att serveras.
Lycka till : )
Se hela vårt utbud för gräddbullstillverkning direkt HÄR


