Receptet ger 9 gammaldags karnevalsbullar.
Du behöver:
Deg:
25 g jäst
1 dl mjölk
50 g margarin (eller flytande becel)
2 msk gräddfil
1/4 tesked salt
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
Mel
Remonces:
80 g marsipan
40 g florsocker
40 g smör
Förfarande:
Värm mjölk och margarin samtidigt tills det är ljummet. Tillsätt jästen och se till att den är helt upplöst.
Tillsätt socker, salt och vaniljsocker och blanda väl.
Tillsätt gräddfilen och blanda väl igen.
Tillsätt sedan mjöl i lämplig mängd. Degen ska vara mjuk och lite fuktig/kladdig. Äntligen inte för torr!
Låt degen jäsa i 30 minuter under en fuktig handduk.
Blanda marsipan, florsocker och smör – det är lättast att knåda ihop det – medan degen går upp.
När degen har gått upp, kavla ut den till en stor fyrkant.
Skär sedan den stora rutan i 9 små rutor och fördela sylten mellan var och en av de 9 rutorna.
Stäng nu bullarna genom att vika ihop alla ändar av fyrkanten över sylten. Se till att de är väl förslutna med varandra – annars kommer marmeladen att rinna ut när de gräddas.
Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Se till att förslutningen är vänd nedåt mot pappret.
Låt bullarna jäsa i ytterligare 15 minuter och pensla dem sedan med mjölk – eller ägg om du föredrar det.
Grädda bullarna i 10-12 minuter i 225 grader.
När karnevalskulorna har svalnat lägger du på glasyren och eventuellt
strössel.