En specialitet som många älskar är fransk nougat. Så varför inte göra det själv? Prova dina färdigheter i köket och gör den godaste franska nougaten.

 

Nötter:

Rosta 225 g mandlar och 30 g pistagenötter.

 

– Värm ugnen till 180° C och rosta mandeln och pistagenötterna tills de är lätt gyllene.

 

Maräng:

30 g socker

30 g. äggvita.

 

– Vispa socker och äggvita till maräng. Ställ blandningen åt sidan och fortsätt att koka en sockersirap.

 

Sockerskikt:

50 g vatten

150 g. socker

90 g glukos

90 g. honung

 

– Vatten, socker och glukos kokas till 140 °C. Använd en sockertermometer för att kontrollera temperaturen. Tillsätt nu honungen och fortsätt att koka till 148°  C.

 

– Häll den kokande blandningen i marängen under vispning – blandningen ska vispas ihop i ca 2-3 minuter. Blanda nu ner de rostade mandlarna och pistascherna i blandningen.  

 

– Hela massan hälls sedan på en silikonmatta, där massan bearbetas väl. Knåda ihop massan väl.

 

– När massan börjar bli segare och hårdare när den svalnar, kavla ut den med hjälp av en rulltång. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå nougaten så att rullen inte fastnar när du rullar ut den.

 

– Täck nougaten väl med en plastpåse och låt den svalna helt och hållet.

 

– När nougaten är kall, skär den i önskad storlek.

 

– Det är bra att täcka nougaten med choklad eller slå in dem väl, eftersom nougaten inte tål fukt.

 

Lycka till med bakningen : )